Назад до Метод Фокусиране на съзнанието

Метод Фокусиране на съзнанието

  1. Метод Фокусиране на съзнанието
  2. Стъпка 1: Проучете страданието
  3. Стъпка 2: Определете зависимостта
  4. Стъпка 3: Изберете препрограмиращи фрази
  5. Стъпка 4: Фокусирайте се върху препрограмирането
  6. Приветствайте хората, които могат да ви помогнат
  7. Обвинете своята зависимост за напрежението
  8. Открийте най-силните мисли, които ви разстройват
  9. Усилете вашите емоции
  10. Убедете се че напълно владеете себе си

Стъпка 2: Определете зависимостта

Сега осъзнайте ясно вашата зависимост или зависимости, отговорни за страданието ви в ситуацията, която сте очертали в стъпка 1 по-горе. Формулирайте ясно конкретните потребности, породени от зависимостите. Може да поискате да прегледате Третия Метод, обяснен в предишната статия, който ви показва как да формулирате зависимостта. За да се освободите от страданието, вие първо трябва да знаете непосредствената причина за него. Причината за страданието винаги ще бъде някоя емоционално задвижвана програма в ума ви. Това програмиране на зависимостите трябва винаги да бъде представяно като намесваща се променлива между събитията от външния свят и вашето безпокойство и нещастие. Ако нямате тази потребност, външните събития биха били безсилни да задвижат онова, което сега изживявате. Процесът е следният:

Външнос събитие -> Вашето зависимо програмиране -> Вашето нещастие

Ако изместите междинния фактор, не е възможно външното събитие да ви причини неприятното преживяване. Вашето Его и рационалният ви ум са били винени от лявата ви половина (външното събитие) заради страданието ви. Сега вие тренирате нервната си система да поеме отговорността за вашето преживяване. Ще се наложи да убеждавате дълбоко своя рационален ум, че зависимите ви потребности са непосредствената причина на вашето страдание. Бъдете много внимателни при точното определяне на потребността. Тъкмо това ли искате в тази ситуация? Какво бихте искали да промените в тази ситуация? Настройте се към чувствата си и проверете, за да сте сигурни, че изпитвате точно онова, което сте определили като потребност, причинила страданието ви.

  1. Как бихте искали да изглеждат нещата по време на случилото се? Какви модели сте програмирали за себе си и за другите, според това как би трябвало да изглежда вашата драма?
  2. За да откриете най-дълбоко лежащите потребности, предизвикани от зависимостта, запитайте се: Ако нещата вървят по начина, по който аз искам, и програмираният ми модел бъде осъществен, какво постигам?; Ако не получа каквото искам и моделът ми на очакванията за нещата не се изпълни, какво означава това за мен?; Как се чувствам по отношение на самия себе си?
  3. Сега определете точно вашата принципна зависима потребност или потребности, като се запитате: В тази ситуация, кое точно е желанието ми, породено от потребността?; Какво според мен трябва да имам, за да бъда щастлив?
Рейтинг:

Отзиви

Благодаря Ви ! Искам да се откажа от цигарите и се надявам да се получи.
Благодаря за иформацията..много е полезна
Благодаря ви.Рядко достоверна статия. И работеща.
Статията ми беше много полезна.Благодаря Ви!Точно от това имах нужда в този труден за мен момент.Благодаря и до нови срещи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...