Назад до Метод Фокусиране на съзнанието

Метод Фокусиране на съзнанието

  1. Метод Фокусиране на съзнанието
  2. Стъпка 1: Проучете страданието
  3. Стъпка 2: Определете зависимостта
  4. Стъпка 3: Изберете препрограмиращи фрази
  5. Стъпка 4: Фокусирайте се върху препрограмирането
  6. Приветствайте хората, които могат да ви помогнат
  7. Обвинете своята зависимост за напрежението
  8. Открийте най-силните мисли, които ви разстройват
  9. Усилете вашите емоции
  10. Убедете се че напълно владеете себе си

Стъпка 4: Фокусирайте се върху препрограмирането

Сега напрегнете тялото си изцяло, подсилвайки готовността си да промените вашето емоционално програмиране. Смятам, че ако коленичите на пода със сведена глава, ще улесните този метод. (Тази поза не е задължителна обаче.) С максимална решителност за преодоляване на зависимостта причинила страданието ви, повторете една или повече препрограмиращи фрази, които сте подбрали. Правете това прецизно и продължително. Възможно е да започнете да крещите или да плачете, когато повтаряте фразите. Но онова, което действително осъществява препрограмирането, е вашата решимост и воля да се освободите от зависимостта, не само говоренето или гласът ви. Стиснете здраво юмруци или удряйте по пода, докато изричате препрограмиращата фраза. Напрегнете мускулите на раменете или краката, или направете нещо друго, за да се почувствате добре, докато влагате натрапчиво фразата дълбоко във вашия биокомпютър. Ако все още крещите или плачете в процеса на съзнателното фокусиране, може да използвате възглавница за заглушавано на звука. Това помага вие самите да не се чувате, както и съседите ви.

Поддържайте препрограмиращите фрази в биокомпютъра си, като ги повтаряте продължително, с твърдото намерение да се освободите емоционално. Ако биокомпютърът ви е готов да освободи старото програмиране, причиняващо ви страдание, емоционалният заряд, който изживявате при повтарянето на фразите, ще отслабва все повече. Ще започнете да чувствате лекота и освобождаване. Съзнателното фокусиране носи прекрасно усещане, когато е направено точно. Напомняйте си постоянно, че тази техника за съзнателно фокусиране е ефективна в степента, в която вие сте свързали своето страдание със специфичното зависимо програмиране, което Его-то и рационалният ви ум са пазили и отбранявали. Съзнателното фокусиране работи в степента, в която още истински желаете освобождаване от дадена своя зависимост Ако някоя част от вас все още желае външният свят да се промени, за да сте щастливи, вашите опити към съзнателно фокусиране ще са само частично успешни. Не е възможно да измамите биокомпютъра си в препрограмирането, ако наистина не го пожелаете.

Когато изпитате дадена зависимост, ако е възможно, незабавно приложете съзнателното фокусиране. То работи винаги най-добре, когато използвате първоначалната  емоционална вълна, довела до страх, гняв, ревност или съпротива. Ако не сте готови да приложите съзнателното фокусиране, използвайте някой от другите Методи, тъй че да можете да постигнете самопознание, което ще ви направи способни да преодолеете зависимостта си. Ако емоциите ви отслабват, ще е по-трудно да се генерира необходимата емоционална енергия. Но използването на съзнателното фокусиране в по-късен момент може да е много ефективно. Това винаги помага в някаква степен за отстраняване на част от вашите „непоклатими" зависимости.

Ако реагирате спрямо дадена зависимост, когато сте в асансьор или сред голяма аудитория, очевидно е, че не би било практично да се хвърлите незабавно на пода и да се отдадете на енергично словесно препрограмиране. При публични ситуации можете да разбивате способност да засилите решимостта си и тихо да използвате избраните препрограмиращи фрази.

Горните четири стъпки са основни техники за съзнателното фокусиране. Има обаче много други, които ще ви помогнат да подобрите умението си за съзнателно фокусиране.

  1. Затворете очи. Направете десет дълбоки бързи вдишвания. Напрегнете мускулите си. Съберете цялата си емоционална енергия.
  2. След това започнете препрограмирането интензивно и настойчиво. Повторете фразите си с категоричност, докато почувствате, че са проникнали в биокомпютъра ви.
  3. За да постигнете успешно самопознание, прочетете Дванадесетте Пътя на глас и определете кой Център на Съзнанието използвате.
  4. Поставете се отново в същата сцена, но този път с новото програмиране в действие. Потвърдете го отново, като се самонаблюдавате как реагирате спрямо ситуацията с нови позитивни отговори и чувства, основани на вашето ново програмиране. Препотвърдете, че можете да премахнете старото програмиране и вече освободени, да се чувствате така, както наистина искате, за да се радвате на своя живот. Препотвърдете, че можете да премахнете старото програмиране и освободени, да се почувствате така както искате наистина, за да се радвате на своя живот.
Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Благодаря Ви ! Искам да се откажа от цигарите и се надявам да се получи.
Благодаря за иформацията..много е полезна
Благодаря ви.Рядко достоверна статия. И работеща.
Статията ми беше много полезна.Благодаря Ви!Точно от това имах нужда в този труден за мен момент.Благодаря и до нови срещи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...