Назад до Седемте центъра на съзнанието

Седемте центъра на съзнанието

  1. Седемте центъра на съзнанието
  2. Център 1: Сигурност
  3. Център 2: Усещания
  4. Център 3: Сила
  5. Център 4: Любов
  6. Център 5: Изобилие
  7. Център 6: Осъзнатост
  8. Център 7: Космично съзнание

Център 7: Космично съзнание

Ще проследите как израстването ви по посока на висшите центрове на съзнанието преминава по естествен път през три фази.

Когато съзнанието ви се задържа все повече в Центъра на Любовта и в Центъра на Изобилието, вие ще започнете да развивате центрирано възприятие, което ще ви позволи да виждате всички свои мисли и действия от нивото на всеки от петте центъра.

С продължаването на това центрирано осъзнаване вие се учите да наблюдавате себе си от безпристрастния Център на Осъзнатостта (шестия център). На това ниво повече не съществува чувство за низше или висше съзнание; всички те са едно цяло при нивото на Центъра на Осъзнатостта.

Постигайки всичко това, вие достигате отвъд Центъра на Осъзнатостта и откривате себеотрицателния, обединяващ Център на Космичното Съзнание.

Шестият Център на Съзнанието се характеризира с осъзнатост по отношение на собственото Аз. Това е вашата същност, вашето Осъзнатост, а също - и драмата на вашето тяло, на вашите сетива и на рационалния ви ум. Вие виждате цялата своя житейска пиеса с проникновение и в перспектива. Но независимо че е умиротворен, шестият център на съзнанието все още носи двойственост. Все още се долавя една неуловима линия на разделение между вас и света.

На седмото ниво на съзнание вие се издигате от самоосъзнаването до чистото осъзнаване. С други думи, вие повече не наблюдавате себе си. Тялото, умът, сетивата и Осъзнатостта не са разделени. В този център на съзнанието отделната личност не изпитва сигурност, усещания, сила, любов и изобилие; тази личност е сигурност, усещания, сила, любов и пълнота на живота. Най-висшето състояние на съзнанието се постига чрез препрограмиране, което се нарича „себе си". Мисловната активност на дадения човек се успокоява. Посоката на възприятие се променя от субектно-обектната манипулация през фазата на любящо приемане към единение с всичко в заобикалящата ни среда.

За да схванете различието между преживяването на едно нещо и това, да бъдеш същото нещо, представете си какво става при силно сексуално преживяване. До момента на оргазма вие сте изпитвали сексуалните усещания като повишена телесна топлина, натиск и стимулация на половите ви органи. Вие изживявате секс. Но в момента на върховния миг вие повече не преживявате. Вие повече не сте в състояние да осъзнавате, че се радвате на сексуалното си преживяване. В миговете на интензивен оргазъм вие сте преживяването. В този момент сте в състояние да изпитате тотално единение с вашия сексуален партньор, тъй като вече изчезва преживяването на себе си като отделно съзнание.

На нивото на Космичното Съзнание даден човек може да функционира с огромна ефективност, понеже екраните, ограничаващи възприемането, са вече елиминирани. Сега вие сте настроени към по-фините нюанси на околния свят, отваряте се за обширния спектър на всички неуловими знаци, които светът ви е изпращал през цялото време. Но преди те не са били долавяни от съзнанието, ангажирано от сигурността, усещанията и силата (при ниските нива), и любовта, изобилието и наблюдението (на междинните нива).

И ето, в края на пътуването ви към висшето съзнание, вие сте станали богоподобно същество. Наистина сте постигнали своето изконно право. Чувствайки се напълно осъзнато същество, вие можете да възприемате по оптимален начин, да притежавате оптимална мъдрост и ефективност. Тъй като сте отхвърлили всички индивидуална окови и не изпитвате никакво разделение от когото и да е или от каквото и да е в света, служенето на „другите" е единственото нещо, което остава да се прави в живота. За вас понятието „други" вече не съществува. Всичко се преживява от нивото на „ние" - пространството.

Може би тук ще са ви от полза няколко думи за съвет. Изключително трудно е да постигнете Седмия Център на съзнанието. Сред шестте милиарда хора на този свят навярно около стотина са онези, които пребивават съзнателно в този център. Достигането му обикновено изисква независим начин на живот и дълъг период на интензивна съзнателна практика за израстване. Дори предпочитанията трябва да се елиминират в името на постигането на седмия център.

Като сте елиминирали около деветдесет и девет процента от вашето зависимо програмиране, останалият един процент навярно няма да попречи на щастието ви. Когато сте извършили необходимата вътрешна работа за постигането на това ниво на ефективност, вие знаете точно кой Път или Метод да използвате във всеки момент, ако усетите, че изпитвате последствията от някоя зависимост. За секунди или минути се съсредоточавате, за да отстраните проявата на съответната зависимост, която сте подбудили, и се озовавате обратно в Центъра на Любовта или в Центъра на Изобилието. Тези центрове удовлетворяват изцяло способността ви да живеете щастлив, пълноценен, мъдър, резултатен и радостен живот. Струва си да се познава Космичния Център на Съзнанието, но не го превръщайте в нова своя зависимост. Ако работите сериозно с четвъртия, петия или шестия център на съзнанието с цел анализиране и интерпретиране на собствените ви енергии и тези на околния свят, ще изживеете дълбок покой и радост в сърцата си и това ще ви бъде напълно достатъчно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

луд
Където ви видим там ще си плюете зъбките, сектанти гнусни. Всички ви знаем на кого слугувате. Давайте си парите на измислени "гурута" да си пълнят гушите от Вас. Жалки хора сте вие и добре, че сте се "отъждествили" с това течение, такива в обществото не ни трябват, живейте си по паланките
Ира Занкова
Да четеш и мислиш е едно,да го преживееш и приемеш съвсем друго.Света и ти хем сте същите,хем нямате нищо общо с преди...! Само не разбрах....кой знае...кой знае ?
Ili
Syper
mitko
brawo..
Виж още отзиви
Коментирай
loading...