PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Увеличаване на радостта от секса

Увеличаване на радостта от секса

  1. Увеличаване на радостта от секса
  2. Да разберем дали сме доминирани от секса
  3. Как да постъпим ако обсебени от секса

Как да постъпим ако обсебени от секса

Как да постъпим, когато разберем, че съзнанието ни до голяма степен е обсебено от второто ниво? Третият Метод за съзнателното израстване, може да ни бъде полезен с възможността за препрограмиране на тази зависимост. Сексуалните пристрастия могат постепенно да бъдат отстранени, когато осъзнаем неудобствата и страданието, които ни причинява зависимостта. Нарастващото ни самопознание разкрива цената, която плащаме, без да е необходимо; начинът, по който отчуждаваме хората, които бихме искали да обичаме заради натрапчивостта на нашата субектно-обектна манипулация; разочарованието, безпокойството и гнева, които сексуалната зависимост може да задвижи; бремето за портфейла ни; тревогата, която изживяваме, ако постоянно държим на модела, преследващ оргазъм на всяка цена и пр.

Зависимостта от секса може да е тъй силна, че да ви е от помощ, ако прекратите обичайния си сексуален танц за даден период от време и позволите на други модели да се проявят. Например, ако решите твърдо да се въздържите от секс за следващите три месеца, вие може да помогнете на съзнанието си да се освободи от доминирането на сексуалните мисли и пристрастия. Така съзнанието ви ще може да се настройва към другия човек без нюансите на: "Хайде да си легнем тази вечер". Това може също да повлияе и на поведението ви. Може да повиши отвореността ви за по-пълно преживяване на личността като човешко същество. Ще започнете да се освобождавате от намалената способност за осъзнаване, свързано с фокусирането на съзнанието ви върху сексуалните взаимодействия.

При това временно въздържане от секс вие бихте могли да фокусирате съзнанието си върху пълната наслада от всяко тук и сега преживяване. Можете да решите просто да се масажирате един друг, доставяйки си радост Тъй като съзнанието ви няма да е преангажирано с правене на нещо след масажа, вие можете напълно да се освободите и да преживеете истински момента на масажа. Вие съзнателно сте препрограмирали себе си да бъдете независими от постигането на оргазъм. Започвате да разбирате, че този десетсекунден оргазъм, който сексът предлага, може да доминира над голяма част от вашата осъзнатост. Това ви води до празнота в скъпоценното ви съзнание часове наред, задържайки ви извън преживяването на тук и сега, и правейки ви неспособни да се настроите напълно към цялостната действителност, която животът ви предлага във всеки момент. Вие вече разбирате, че преживяването на оргазъм не си струва загубата на толкова часове от деня, които ви откъсват от настройването ви към околния свят.

Миналото е мъртво.
Бъдещето е неясно.

Щастието може да съществува единствено

във вечния настоящ момент.

Чудесното при съзнателното израстване е, че винаги когато отдавате, вие получавате, понеже всъщност не се учите да отхвърляте оргазма, което би заместило една зависимост с друга. Това, което отхвърляте емоционално, също е зависимост, която ще доведе до нещастие. Вие просто се учите да позволите на себе си преживяването на оргазма да бъде част от насладата на настоящето във вашия живот. Когато сте способни да позволите на секса да се влива в живота ви като част от спонтанното разгръщане на ежедневните ситуации, самият живот ще ви донесе навярно повече удовлетворяващи сексуални изживявания, отколкото сте изпитвали преди. И тези преживявания ще са лишени от объркването, причинявано от съзнанието ви и доминирано от усилията за постигането им. Тогава ще можете да се радвате на секса (или на нещо друго), без да плащате голямата цена на понижената възприемчивост и на разочарованията.

Да допуснем, че сте успели да се въздържите от секс за даден период, през който сте препрограмирали съзнанието си, за да се освободите от второто ниво. Нека предположим, че имате връзка със сексуален партньор на една по-обща, а не само сексуална основа. Ще откриете, че заедно вие се радвате на прости неща, които преди са ви били досадни. В състояние сте да изживявате по-пълно вътрешната красота на човешкото същество до вас. Възприемате на едно по-дълбоко ниво на съществуване. Съзнанието ви е освободено от мисълта, че човекът до вас е обект на сексуалната ви наслада.

Тогава може да решите да предприемете сексуална активност, но ограничена за няколко нощи в игра на взаимно опознаване, с което ще постигнете сетивна интимност просто като се грижите за телата си и взаимно ги проучвате, без да стигате до кулминация. Причината за това действие е да изживеете достатъчността на всяко нещо, което вършите. Ще разкриете, че когато сте напълно настроени и любящи, е достатъчно просто да бъдете с даден човек. Всяко нещо, което правите, може да бъде възприето като „достатъчно", ако не принуждавате нещо да се случва или му пречите да се случи. Фокусирайте съзнанието си върху пълното изживяване на радостта от настоящето между вас и вашия партньор. Учете се да оставите всеки един миг да произтича от предишния без планиране, натиск или опити да контролирате потока от единия момент към следващия.

Открийте се изцяло да възприемете всеки нюанс у вашия партньор. Общуването ви с думи или без думи би трябвало да е тъй ефективно, че да знаете дали партньорът ви изпитва радостта от потока на събитията. Знаците, от които се нуждаете, са там - нужно е само да ги освободите в съзнанието си. Тази деликатна красота на тук и сега може да бъде разкрита само когато вие и партньорът ви се настроите като едно съзнание.

Не си поставяйте за цел, както и не отхвърляйте никакви специални сексуални положения: всичко е прекрасно. Същината не е в това къде е тялото ви и какво прави то; тя е там, където действа съзнанието ви. Колкото по-дълго съществува единност, протичаща между вас и вашия партньор, толкова по-радващо е всяко сексуално действие като акт от пиесата. Всеки отделен момент е ценен сам по себе си и не бива да бъде преживяван като отправна точка за онова, което ще последва.

За да възприемете сексуалния си партньор на четвъртото ниво на съзнанието, можете да започнете сексуалния танц, седнали лице в лице, вгледани в очите си. Това би трябвало да е достатъчно - просто да гледате в очите на вашия любим без каквато и да е нужда да се докосвате или да правите нещо друго. Не се фокусирайте върху нейните или неговите очи, тъй като това би могло да създаде его личностни игри. Вместо това оставете погледа ви да се отпусне нежно между очите на партньора. Ще забележите навярно едно светло петно там, където носът се свържа с челото. Потърсете този кръг светлина и се фокусирайте върху него. Ще продължите да виждате очите, носа, устните - цялото лице. Лицето на партньора ви ще придобие много форми и вие ще го видите по начин, който преди никога не сте преживявали - едновременно некрасив и прекрасен. Но не се задържайте върху което и да е от тези възприятия. Оставете ги да преминат като част от танца на живота. Оставете вашата любов, приемане и единност да израстват, докато вие просто седите там, вгледани в лицето на вашия любим. Продължете, докато това стане напълно достатъчно за вас, докато усетите, че умът ви е изпразнен от безцелни мисли и повече нищо не искате. Може да изпитате желание да подемете мотото: ВСИЧКО ВОДИ КЪМ ЖИВАТА ЛЮБОВ и да прибавите чувствена осъзнатост към красотата, която създавате.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...