PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Увеличаване на радостта от секса

Увеличаване на радостта от секса

  1. Увеличаване на радостта от секса
  2. Да разберем дали сме доминирани от секса
  3. Как да постъпим ако обсебени от секса

Да разберем дали сме доминирани от секса

Ако искате да узнаете дали съзнанието ви е доминирано от секса, можете да използвате следния тест Бихте могли да го направите и мислено. Предположете, че сте били в леглото с партньора си около половин час и сте близо до точката на започване на взаимодействие. Допуснете тогава, че най-добрият ви приятел звъни на вратата. Той има сериозен проблем и настоява да ви види незабавно. Можете ли без разочарование, без обсебване от предишното преживяване да оставите съзнанието си да следва тази нова непредвидена ситуация в живота ви? Можете ли да приемете ситуацията без раздразнение, гняв или каквото и да е разочарование? Можете ли да пренасочите енергията, която е била създадена от любовната игра с партньора ви, в помощ за вашия приятел? Ако съзнанието ви е способно да протича от едно тук и сега преживяване към следващото, вие омиротворено и красиво се носите по реката на своя живот.

Зависимият от второто ниво на съзнанието би изпитал раздразнение спрямо себе си, своя сексуален партньор и приятеля си в ситуацията, описана по-горе. Щом е говорил с приятеля си и е направил необходимото, съзнанието му ще е все още замъглено от негодувание заради натрапената случайност. Когато той се върне да бъде с любимия си, съзнанието му ще е преангажирано с непосредственото минало. Вместо насладата от тук и сега (когато е възможен несмущаван секс), преангажираността му с миналото може да му попречи да прави това, което той желае най-много от всичко!

Зависимият от второто ниво на съзнанието никога не е способен да пребивава напълно в настоящия миг. Например жена, зависима от второто ниво, би разглеждала всеки, когото съзре, като сексуален партньор. Реакцията й спрямо всеки от прекрасните хора, преминаващи през живота й, е ограничена от преценката й дали този човек би отговарял на модела й за вълнуващ партньор в леглото. Вместо да реагира на цялостната личност пред себе си, се настройва само към една твърде малка част от наличното цяло. Жената откъсва себе си от широкия спектър, който животът й предлага. Тя игнорира Втория път, създавайки си илюзорна представа за хората наоколо, и действа обратно на отвореността, която чудото на „достатъчността" ни поднася.

Човек, чието съзнание е доминирано от секса, може да бъде подтикван към придобиване на коли, къщи, дрехи и много други неща в живота, на базата на тяхното предполагаемо участие в бъдещи сексуални преживявания. Придобитите неща могат да са твърде разкошни, непрактични или неудобни по някакъв начин. Ако са твърде скъпи, те ще вкарат човека в дълг или ще му наложат да фокусира по-голяма част от съзнанието си върху печеленето на пари. Това се отразява в отдаването на време и енергия встрани от сексуалната активност, за които дадената личност си мисли, че ще му доставят удоволствие. Така е при всички моделирани зависимости, които ни задържат на нивото на самопораженческото преследване на илюзорните идеи за пълнота и щастие.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...