Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Акашовите записи: Какво трябва да знаем за тях?

Акашовите записи: Какво трябва да знаем за тях?

Акашовите записи: Какво трябва да знаем за тях?

Какво представляват Акашовите записи?

Акашовите записи са база данни за всяка дума, мисъл или действие, които се съхраняват в кодиран и енергиен вид в нефизическото ниво на съществуване. Те съдържат информацията за всяка една душа или същество във Вселената. Записите се обновяват постоянно, с всяка нова мисъл, дума или действие, което душите и съществата правят. Следователно Акашовите записи съдържат енергийните отпечатъци, относно произхода и пътуването на всяка една душа, през всичките й животи. Те свързват всички нас един с друг.

Акаша е санскритска дума, която означава „небе“, „космос“ или „етер“.За по-лесно разбиране много хора описват Акашовите записи метафорично като библиотека. Други ги оприличават като „Компютъра на Вселената“ или „Ума на Бога“, Космическото Колективно Съзнание или Колективното Подсъзнание. Акашовите записи не са нещо физическо, което може да бъде видяло или докоснато. Има частица божествено вътре във всеки един от нас, която ни позволява да навлезем в областта на Акашовите записи.

Всичко, което се случва във Вселената има своя енергиен запис. Записите на вашата душа могат да бъдат открити посредством пълното име и рождената дата на настоящото ви превъплъщение. Те са вградени в информацията за предишните ви животи и произхода на душата ви. Там се съдържат още целта на настоящия ви живот и житейските уроци, които трябва да научите.

Пътя на душата към самоосъзнаване се извършва посредством причинно-следствения процес. Вие постоянно сте изправени пред възможности да се срещнете със своята същност и да прилагате духовните принципи във физическия свят. Постоянно ще се сблъсквате с нови и нови житейски уроци, докато не достигнете до по-високите нива на съзнание.

Как се осъществява достъпа до Акашовите записи?

Достъп до записите можете да получите, само когато се намирате в състояние на дълбока релаксация или медитация. Всеки човек може да има пълен достъп до Акашовите записи. Това е все едно да имате интернет достъп до едни и същи бази данни с информация.

Не са необходими някакви специални сили или възможности, за да получите достъп до Акашовите записи. Тези записи са достъпни и на подсъзнателно ниво, посредством сънища, интуиция или езотерични учения. За целта обаче първо трябва да се преодолеят пречките, които блокират достъпа до Акашовите записи. Това са обърканият ум, егото, слабата връзка с висшия Аз и липсата на вяра в Божествената сила. Истината в Акашовите записи може да бъде разчетена, само когато има баланс и хармония между съзнанието, подсъзнанието и свръхсъзнанието.

Известни личности, които са разчитали Акашовите записи

Един от най-известните личности, имала достъп до Акашовите записи е американския медиум Едгар Кейси (1877 – 1945). Той е известен още като „спящия пророк“ и „бащата на холистичната медицина“ и е най-добре проучения медиум на 20-ти век. Други известни личности, имали достъп до Акашивите записи са Нострадамус, Кетцалкоатъл, Рудолф Щайнер, Мери Бейкър, Еди и Емануел Сведенборг.

Разчитане на Акашовите записи

Ние разчитаме Акашовите записи в настоящето. Цялата информация за миналото, настоящето и бъдещето може да бъде разчетена в настоящия момент. Можем да надникнем в пътешествието на душата през Вселената. Разчитането на собствените Акашови записи е да позволим на душата си да има право на глас. Можем да разберем какви душевни травми и препятствия сме имали в миналото, тъй като те са оставили своя енергиен отпечатък. По този начин ние изразяваме благоволение и стремеж да се освободим от тях.

Преустройството на душата е мощен начин за повишаване на енергийните вибрации. Това е един важен знак, за намирането на пътя, към духовната цялост. Вашето същество ще бъде много по-просветлено, когато успете да разчитате Акашовите записи. Не е толкова важно, какви сте били в миналото. Това, което е по-важно е, през какъв процес на трансформация преминавате в настоящия си житейски опит. Миналото и чувството за това каква е вашата душевна същност, осигуряват само необходимата базова информация. Какви действия ще предприемете, имайки цялото това знание, все още е въпрос на свободна воля и избор.

През всеки един житейски цикъл ние сме подложени на преживявания, които могат да дадат възможност на душата да се свърже обратно към Божественото. Най-голямата полза от разчитането на вашите собствени Акашови записи е това, че осъзнавате своето единство с Бог, Вселената и Светия Дух.

Рейтинг: 4.4/5 на базата на 45 оценки
прегледи 120002

Препоръчани продукти

Коментари за Акашовите записи: Какво трябва да знаем за тях?

 1. .

  Акаша няма нищо общо с Небе и Космос! Нямате си и на идея какво означава! Никой у нас не учи Древни Езици, учат съмо чужди такива измислени от човека! Мъдреците - Риши ясно казват, че частичното знание е опасно!

 2. 1.

  Как ще разберете Коя именно "Медитация" или Практика днес ще ви даде връзката с т.нар. "Акаша"?! Те са стотици дори хиляди днес, но само еднана е истинската?!По-висжкжто ниво на Съзнание не се постига с интелектуални разсъждения или четене на книги на тема: Акаша, "Йога", Медитация, Самовнушение, Релаксация,Молитва,Формули, Аскетизъм, Енертий, Чакри и т.н...

 3. 2.

  Абсолютна истина.....

 4. 3.

  Да се занимаваме с такива неща е грешно и отврътително за Бог! Той многократно в Словото си ни предупреждава от опасността, която ни грози, занимавайки се такива материи! Това са сатанински и демонични неща !

 5. 4.

  Всеки го може проблема е ,че ако се практикува от всеки гледачки те ще умрат от глад.

 6. 5.

  вечният сървър съществува:)

 7. 6.

  Човешката глупост е безгранична, особено българската простотия.

Подобни статии

Рационалният ум

Рационалният ум

За мнозинството хора животът е борба между външния свят и тяхното Его,  доминирано от сигурността, у...