Назад до Методи за работа върху съзнанието

Методи за работа върху съзнанието

  1. Методи за работа върху съзнанието
  2. Метод 1: Използвайте 12-те пътища
  3. Метод 2: Осъзнайте в кой център на съзнанието сте
  4. Метод 3: Осъзнайте зависимостите и ги променете
  5. Метод 4: Всичко ни води към живата любов

Метод 4: Всичко ни води към живата любов

Израстването ви към висшето съзнание може да бъде ускорено, ако поддържате мислено това мото, проникващо в центъра на вниманието ви изтласкващо на заден план всички ваши усещания, чувства и мисли. Това ви помага да успокоите ума си, да повишите силата на концентрацията си, да разширите перспективите си, позволявайки на интуитивната ви мъдрост да се прояви, за да ви освободи от зависимостите ви и да ви накара да се почувствате чудесно.

Повтаряйте израза ВСИЧКО НИ ВОДИ КЪМ ЖИВАТА ЛЮБОВ бавно и тихо, за да се настроите към тази част от самите вас, която не вижда другите като него, нея или тях, а винаги като нас. Единността ще бъде постигната, когато чувствате всеки отделен човек като целокупно ние, когато виждате света през погледа на другите и чувствате нещата вътре в тяхното психическо пространство като свои собствени.

След като сте изпитали за няколко часа преживяното чрез този израз, навярно ще почувствате вибрациите и влиянието му на все по-дълбоки съзнателни нива. Въпреки че е възможно да възприемате само едно нещо с пълно внимание в даден момент, тази концентрираща техника може да извади наяве негативните ви мисли и чувства и да ги замести с вибрациите на Живата Любов. Това ви прави способни да контролирате препускащите мисли в ума ви винаги когато пожелаете.

Повтаряната фраза постоянно Възвръща вниманието ви. Мотото ВСИЧКО НИ ВОДИ КЪМ ЖИВАТА ЛЮБОВ може да бъде използвано, за да промени позитивно настроението ви. Когато се чувствате разтревожени или изпитвате смут, можете постоянно да повтаряте тази фраза, докато се почувствате успокоени и концентрирани. С последователна практика ще постигнете значително по-голяма и нарастваща ефективност.

Това средство за познавателно концентриране би било най-ефективно, ако:

1. Последователно наблягате на всяка една от думите: ВСИЧКО ни води към Живата Любов.

2. Ако казвате това на глас, отворете устата си и гърлото, когато казвате думата ВСИЧКО. При изговора почувствайте резонанса в сърцето си. Оставете цялата дума да се влее във вашата съзнателна отвореност. Ако я изричате тихо, почувствайте тази отвореност.

3. Кажете или изпейте всяка дума любящо и внимателно. Пеенето обикновено е по-резултатно при успокояването на ума, отколкото самото говорене, тъй като то почти не оставя място за безцелни мисли на екрана на вашето съзнание.

4. Почти веднага, щом го използвате, мотото може да се окаже достатъчно ефективно за успокояването на ума ви, така че да стане нецелесъобразно шофирате колата си или да работите с опасна машина, докато преживяваше това настроение. Изживяването ще ви помогне да приспособите прилагането на метода така, че да имате енергията и възприемането за извършваното тук и сега, без да се разсейвате.

5. Този, който сериозно работи върху израстването на съзнанието си, може да пожелае да използва мотото по тридесет минути поне в течение на месец, за да овладее добре тази практика. Тогава тя ще се превърне в ефективно съзнателно средство, с което ще разполагате при нужда. В моменти на голям стрес ще откриете, че е полезно да прилагате техниката през деня съзнателно по няколко пъти.

За да възприемате по-добре хората, може да пожелаете да използвате мотото, когато ги гледате право в лицето. Това ви помага да минете отвъд вашите и техните житейски игри към пространството, където ние сме просто любящи същества. Възможно е да пожелаете да се въздържите от контакта очи в очи, ако това би предизвикало Его-то ви (мога да те гледам по-настоятелно, отколкото ти мен). Вместо това открийте малкото петънце светлина между очите, създадено от най-светлите състояния. С очи, фокусирани върху това място, изпитайте промените в лицето, докато вие повтаряте мотото.

Рейтинг:

Отзиви

Н. Савова
Здравейте! Благодаря за чудесната поредица и полезните съвети за работа със съзнанието. Това е тема, която изучавам с интерес и ще съм Ви благодарна, ако споделите кой е авторът, има ли издадена книга или други материали, които биха помогнали на мен, и на всички, които сме поели по пътя на духовното израстване? Благодаря предварително!
и аз така да попитам :) моля споделете :)
Анонимен
И КОИ СА ТЕЗИ 12 ПЪТЯ
Виж още отзиви
Коментирай
loading...