PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Методи за работа върху съзнанието

Методи за работа върху съзнанието

  1. Методи за работа върху съзнанието
  2. Метод 1: Използвайте 12-те пътища
  3. Метод 2: Осъзнайте в кой център на съзнанието сте
  4. Метод 3: Осъзнайте зависимостите и ги променете
  5. Метод 4: Всичко ни води към живата любов

Метод 3: Осъзнайте зависимостите и ги променете

За да се настроите към невероятната ефективност, която Пътят на Живата Любов носи, важно е да добивате все по-ясно съзнание за всяка ваша зависимост и за начина, по който тя ражда поредица от събития, причиняващи ви страдание. Важно е да отбелязвате как всяка зависимост обсебва Его-то ви и рационалния ви ум, които, вместо да освободят тази зависимост, започват да произвеждат механично рационални изводи, задвижващи друг цикъл проблеми в живота ви.

Промените, които отвеждат към щастието, се явяват най-често, когато можете изцяло да ангажирате Его-то и рационалния си ум (два от най-мощните фактора) в процеса на елиминиране на всяка една зависимост. Много от зависимостите ще изчезнат, и то толкова по-бързо, колкото по-бързо и вие осъзнаете, че страданието, което те причиняват, е действително тяхна последица Някои от най-дълбоките зависимости, програмирани болезнено в биокомпютъра ви през първите две или три години от живота ви, изискват повече вътрешна работа, за да преживеете последствията на модели на страданието, натрупано в живота ви. Ключът към Третия Метод е да свържете съзнателно цялото страдате в живота си с емоционално поддържаните модели на зависимостите и очакванията, които ви налагат да си мислите, че са нужни за вашето щастие.

Този Метод е тъй основен и фундаментален, че е трудно да се обхване неговата важност Ако сте силно разстроени и не си спомняте уроците на Пътищата, седемте центъра на съзнанието или някой друг Метод, този Трети Метод (призоваващ да определите точно зависимостта и да я свържете с нещастието и страданието в живота си), би трябвало да ви помогне отново да пробудите съзнанието си! Още сега решете твърдо, че никога отново няма да позволите на Его-то и на рационалния ви ум да се опитват да ви убеждават, че външният свят създава всичките ви проблеми и че другите са причината за вашето страдание. Винаги, когато прехвърлите отговорността за емоционалните си чувства върху хората и нещата край вас, вие удължавате оставането си в капана на вашето програмиране спрямо сигурността, усещанията и силата. За да се откъснете от тези уловки на низшето съзнание, трябва винаги да поемате пълна отговорност за онова, което преживявате, и да се заемете колкото е възможно по-скоро с отстранявано на зависимостта, заради която отхвърляте емоционално думите и делата на хората.

Поемайки пълна отговорност, вие давате на Его-то и на рационалния си ум изцяло различна посока на изява. Те започват да ви помагат да препрограмирате себе си, вместо да ви подстрекават да манипулирате и нападате хората във вашия живот. Тази променена посока на възгледа ви от външния свят към вашето собствено вътрешно програмиране, е ключът към ползата от този обикновено скоростен метод на съзнателното израстване. Ако успеете точно да определите зависимостта, чрез която задвижвате страха, гнева, обидата, съпротивата или ревността, само за няколко месеца вие бихте могли да се радвате на четвъртия център на съзнанието през по-голямата част от времето си. Енергията, възприемчивостта и любовта ви ще се влеят в създаването на едно ново Аз.

Обсъдете как прилагате следните четири стъпки в процеса ви на освобождаване:

За да бъдете свободни:

  1. Проучете страданието.
  2. Определете точно породената от зависимостта потребност.
  3. Препрограмирайте тази потребност.
  4. Изживейте освобождението.

За да прилагате правилно Третия Метод, би трябвало да си изработите собствена техника за осъзнаване на въпроса коя зависимост ви води до отчуждаване от вашето тук и сега в живота. Може да се запитате: „Какво се случи тъкмо сега?" (В отговор не използвайте рационалния си ум или Его-то, за да изяснявате, интелектуализирате или интерпретирате. Просто изложете фактите на ставащото: кой, какво, кога, къде и как.); Замислете се: „Каква специфична емоция изпитвам?" (Отговорът ви съдържа това, какво чувствате, не какво мислите. Думите, описващи емоционалните чувства, са: безпокойство, объркване, скука, тревога, самота, стеснение, раздразнение, досада, огорчение, тъга, потиснатост, разочарование, страх, безпокойство, съпротива, гняв, ревност, вина, напрегнатост, нервност и пр.);

Сега е моментът да си зададете цял списък от важни въпроси: Какво си казвам точно сега?; Какви болки или напрежения възникват в тялото ми в този момент?; Какво издават позата и лицето ми?; Какви методи използва рационалният ми ум, за да ми докаже, че съм прав, а всички останали не са?; Какво искам да променя във външния свят, вместо да се заема с вътрешната работа за промяна на собствените ми отговори спрямо него?; Каква фалшива фасада се опитва да поддържа Его-то ми?; Кои минали събития са били особено болезнени, за да заложат в биокомпютъра ми тази разстройваща ме програма?; Достатъчно ли страдам?; Желая ли наистина да се освободя от този автоматичен отклик винаги когато ме предизвикат в живота ми, тук и сега?; Какво точно отхвърлям в моето, тук и сега?; Какво отхвърлям в себе си?; Каква заплаха представлява за мен този човек или тази ситуация?; Кое е най-лошото, което може да ми се случи?; Бих ли могъл да приема това и да остана щастлив?; Какво защитавам?; Какво крия?; Какво е онова, което си мисля, че хората не одобряват в мен?; Какво си представям, че мисли другият?; Каква маска нося?; Кои са житейските танци, които моята гордост и престиж ме карат да изпълнявам?; Какво искам, за да се почувствам щастлив от себе си? А от другите? От външния свят?; Каква е моята представа какъв би трябвало да бъда, какъв съм в действителност или - какъв съм длъжен да бъда? Кой е моделът, според който бих могъл да бъда застрашен?; Кои са специфичните детайли на представата ми за света, за да мога да приемам, да обичам, да съм приспособим?; Кой център на съзнанието използвам?; Дали някой вълшебен дух няма да се появи в този момент, за да промени ситуацията точно както аз бих поискал - според всичките ми желания?

След като сте изяснили зависимостта си, следващата стъпка е да я превърнете в предпочитание. Когато това стане, Вие с желание и решителност давате ясни, твърди и действени инструкции на вашия биокомпютър. Казвате му, че искате той да функционира по различен начин при обработването на приетата информация за в бъдеще. Това означава, че вие влагате нова действена инструкция в своя ум с настойчивост и убеждение. Новото програмиране работи най-ефективно, ако повтаряте тези препрограмиращи инструкции много пъти, действително многократно.

Помнете винаги, че ключът в използването на Третия Метод е в това, да се вгледате дълбоко в себе си с цел да откриете емоционално задвижваните потребности, които използвате, когато се разстройвате. Просто е. Само осъзнайте по-добре причинно-следствения ефект между вашите зависимости и последвалото нещастие и ще се озовете върху ескалатора, който ще ви отведе право към четвъртия център на съзнанието.

Рейтинг:

Отзиви

Н. Савова
Здравейте! Благодаря за чудесната поредица и полезните съвети за работа със съзнанието. Това е тема, която изучавам с интерес и ще съм Ви благодарна, ако споделите кой е авторът, има ли издадена книга или други материали, които биха помогнали на мен, и на всички, които сме поели по пътя на духовното израстване? Благодаря предварително!
и аз така да попитам :) моля споделете :)
Анонимен
И КОИ СА ТЕЗИ 12 ПЪТЯ
Виж още отзиви
Коментирай
loading...