PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Метод Фокусиране на съзнанието

Метод Фокусиране на съзнанието

  1. Метод Фокусиране на съзнанието
  2. Стъпка 1: Проучете страданието
  3. Стъпка 2: Определете зависимостта
  4. Стъпка 3: Изберете препрограмиращи фрази
  5. Стъпка 4: Фокусирайте се върху препрограмирането
  6. Приветствайте хората, които могат да ви помогнат
  7. Обвинете своята зависимост за напрежението
  8. Открийте най-силните мисли, които ви разстройват
  9. Усилете вашите емоции
  10. Убедете се че напълно владеете себе си

Стъпка 3: Изберете препрограмиращи фрази

Най-напред разгледайте отново цялото минало страдание, което сте си причинили в подобна ситуация. Обикновено Его-то и рационалният ви ум обвиняват другите за вашето нещастие. Това ви пречи да видите, че собствените ви зависимости са създали проблемите във вашия живот. Погледнете към поредицата подобни събития в миналото си. Поемете пълната отговорност за факта, че вие сте причинили това на себе си. Сега погледнете отвъд настоящето, към бъдещето. Колко години ви остават вероятно да живеете? Колко дълго искате да продължите да се правите на нещастни спрямо тези неща? Наистина ли сте изпитали в достатъчна степен нещастие и чувство на отчуждение, на болка и изолация, причинени от пристрастеността към вашата зависимост? Действайте, когато сте сигурни в отговора.

Сега изберете препрограмираща инструкция, която искате да вложите в биокомпютъра си. Това ще бъде директна команда към вашия биокомпютър. Опитът е показал, че тази команда може да бъде в негативна форма (например: „Аз не трябва да съм ревнив, когато любимият ми е с някой друг") или в позитивна форма ("Аз съм си достатъчен"). Забележителният ви биокомпютър може да изпълнява еднакво добре и командите да направи нещо, и инструкциите да не прави нищо. Изберете препрограмираща фраза, която да е кратка, ясна и която ви звучи добре, когато я произнасяте бързо и с интензивност. Започнете с фраза, пряко предлагаща ситуацията, разгледана в стъпка по-горе. Така изразът: „Не е нужно да изпитвам чувство за малоценност, когато Сю ме отблъсква", е един специфичен начин за начало. Можете след това да минете към по-основно програмиране, като: „Наистина се чувствам наранен, когато ме отблъскват"; „Не трябва да се разстройвам, когато съм отхвърлян"; „Винаги нещо печелиш и нещо губиш!" Не започвайте препрограмирането дотогава, докато не сте „ захранили" напълно своите зависими потребности. Разбирайки ясно, че именно тази потребност е непосредствената причина за нещастието ви, а не просто ситуацията, и осъзнавайки колко ненужно е да създавате потребностите, които сте създали, тогава вие сте готови да се заемете с препрограмираното. Ако все още чувствате, че по-скоро бихте удовлетворили своите зависимости, отколкото да ги преодолеете, вие не сте готови за препрограмиране. В такъв случай използвайте другите методи за постигане на самопознание. Свържете страданието със зависимостта, вземайки предвид страданието, създадено в живота ви досега, и вижте как не външният свят, а именно зависимото ви програмиране води до него. Припомнете си, че негативните, разделящи емоции никога не ви помагат да постигнете онова, което желаете действително; те само работят против вас.

  1. Виждате ли как тази зависимост ви кара да действате като робот с автоматични реакции?
  2. Виждате ли как сами си причинявате страдание заради своята зависимост?
  3. Можете ли да видите повторяемия модел на страдание, който тази зависимост е създала в живота ви?
  4. Дали смятате, че сте се измъчвали достатъчно? Желаете ли да премахнете своята потребност? Ако не е така, уверете се дали зависимостта, която избирате, е онова, което наистина ви създава неприятности в тази ситуация, и повторете стъпка 3.
  5. За да промените старото програмиране, изберете една или две кратки, енергични препрограмиращи фрази, които неутрализират специфични ваши потребности. Така, за да неутрализираме потребността от одобрение, фразата: „Аз не се нуждая от одобрение" би била подходяща. За неутрализиране на потребността да не се правят грешки би помогнало: „Не трябва да отхвърлям себе си, ако допускам грешки". Бихте се почувствали добре, когато изричате фразата бързо и интензивно.
  6. Подгответе се за препрограмиране, след като повторите сцената и преживеете отново емоциите си. Действително изпитайте страданието, което вашите зависимости са ви причинили, както и вашата решимост да се освободите от тях. Позволете на енергията си да ви проправи пътя към свободата!
Рейтинг:

Отзиви

Благодаря Ви ! Искам да се откажа от цигарите и се надявам да се получи.
Благодаря за иформацията..много е полезна
Благодаря ви.Рядко достоверна статия. И работеща.
Статията ми беше много полезна.Благодаря Ви!Точно от това имах нужда в този труден за мен момент.Благодаря и до нови срещи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...