Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  10-те най-ефективни начина да повишите съзнанието си

10-те най-ефективни начина да повишите съзнанието си

10-те най-ефективни начина да повишите съзнанието си

Животът може да бъде в двете крайности – Божествен дар или истински кошмар. Това в най-голяма степен зависи от нивото на което се намира вашето съзнание. Предлагаме ви 10 чудесни начина, които ще ви помогнат да повишите съзнанието си:

1. Прощавайте на другите и на себе си – Животът е твърде кратък, за да го запълвате с разочарования, недоразумения, ядове и съжаление. Освободете се от всичко това като се научите да прощавате. Това ще ви помогне да премахнете негативната енергия, която държите заради себе си и/или другите. Има много начини да направите това. Един от тях е да си записвате всичко от което искате да се освободите. След това демонстративно го разкъсайте на малки парченца и го изхвърлете. По този начин прощавате за всичко, което е било написано на листчето. Може дори на глас да повторите няколко пъти, че прощавате на всеки, който ви е наранил по някакъв начин. Прошката към себе си и другите ще ви освободи и ще донесе повече светлина в живота. Това от своя страна ще доведе до повишаване на вибрациите и съзнанието ви.

2. Бъдете признателни и благодарни – Вселената е устроена така, че ще получим повече от това върху което се фокусираме и мислим. Затова просто мислете за нещата от живота, които ви карат да се чувствате благодарни и признателни. Фокусирайте се върху всички прекрасни хора, които цените. Вселената ще ви отговори и посредством Закона на Привличането ще ви се отблагодари с още неща, за които да се чувствате благодарни. Изразяването на благодарност е в правопропорционална зависимост с повишаването нивата на съзнание.

3. Живейте всеки един ден, сякаш е последен – Ако днес беше последния ви земен ден с какви хора бихте искали да сте обградени? Какво бихте казали на хората, на които държите? Какви дарове ще оставите на човечеството и Земята? Живейте всеки ден, сякаш е последния ви и ще изпълните живота си със светлина, любов и смисъл.

4. Медитирайте или се молете – Когато медитираме или се молим ние се свързваме директно с духовния свят. Медитацията и молитвите ще ви помогнат да се доближите до съзидателната енергия, да повишите вибрациите си, да донесете повече мир, чистота и радост в живота. Това свързване с духовния свят ще помогне да балансирате перфектно своето физическо, емоционално, психическо и духовно тяло.

5. Не съдете другите – Хората обикновено сочат с пръст и гледат осъдително спрямо действията на другите, за да се чувстват по-малко виновни, за своите собствени действия. Осъдителната енергия е тъмна и негативна. От друга страна безусловното приемане на нещата, такива каквито са, носи свобода и светлина. Престанете да съдите и критикувате себе си и другите. Всеки човек върви по своя собствен път. Нито един житейските пътища не е по-добър или по-лош от другия. Повишете съзнанието си до ниво в което да приемате всичко такова, каквото е.

6. Гледайте положително на всяко едно преживяване – Ако погледнете назад към събитията, които са се случили в живота ви, ще забележите, че дори и най-тежките ситуации в крайна сметка учат на безценни житейски уроци, които ви помагат да се развивате. Когато погледнете на хубавите и лошите моменти като на един дар от живота, ще живеете много по-освободено и вдъхновено.

7. Останете осъзнати за мислите и чувствата си – Докато не се повиши съзнанието на цялото човечество е много лесно да попаднете в някой от широкоразпространените негативни модели на поведение. Много хора се чувстват жертви на собствения си живот или жертви на обществото в което живеят. За да не изпадате в подобно положение проследявайте своите мисли и чувства по няколко пъти на ден. Когато усетите, че сте негативно настроени, не се упреквайте за това, а се опитайте да повдигнете настроението си. Просто превключете съзнанието си към благодарност и позитивно мислене.

8. Грижете се добре за физическото си тяло – Тялото е единственото превозно средство, което можете да използвате в това пътуване, наречено „живот“. Редовните физически упражнения, здравословното и балансирано хранене ще засили вашата енергичност, жизненост, радост и свобода. Обичайте и ценете тялото си, защото това ще повиши енергията и съзнанието ви.

9. Гледайте на света през очите на децата – Наблюдавайте едно бебе или малко дете. Няма да ви отнеме много време, за да забележите, че малките деца са постоянно запленени от процеса на наблюдение и преживяват чудото и красотата на всичко и всеки около тях. Те просто не могат да се наситят на заобикалящата ги среда. Гледайте на всяко дърво, залез, облак или човек все едно, че сте дете. По този начин непрестанно ще бъдете в състояние на удивление, радост, изненада и просветление.

10. Давайте щедро на всеки около вас ЛЮБОВ, ЛЮБОВ и пак ЛЮБОВ – всичко е свързано с любовта. Помните ли какво изпитахте, когато се влюбихте за пръв път? Защо това чувство е толкова прекрасно? Причината е, че любовта е най-високата вибрация. Отворете себе си към любовта на другите. Давайте безусловна любов от сърцето на другите и на себе си. Това ще ви помогне да изпитате по-високите нива на съзнание.

Рейтинг: 4.9/5 на базата на 21 оценки
прегледи 43012

Препоръчани продукти

Коментари за 10-те най-ефективни начина да повишите съзнанието си

 1. .

  lesno da se dava savet,no po ttudno se izpalniava

 2. 1.

  slushai sebe si

 3. 2.

  Съвършена рецепта.

 4. 3.

  pojelavam na vseki da bade obi4an i da obi4a togava jivota 6te my e po lek i krasiv

 5. 4.

  TUK E KAZANO VSICHKO NEOBHODIMO, ZA DA BYDESCH SCHTASTLIV...

 6. 5.

  Уникално написано и истинско !

 7. 6.

  savarhenna i istinska recepta

 8. 7.

  всичко,което е написано е много хубаво и полезно,но моля,който иска да казва някаква мисъл,би било да е на кирилица или на латинеца,но по нормалния начин без ,,6,, или,,4,,

 9. 8.

  ti ve4e narushavash pravilo nomer 5-kritikuvash ;-)

 10. 9.

  Всичко е красиво ,особено на изгрев и на залез слънце!А в живота този кръговрат просто не свършва!!!

 11. 10.

  Така могат хората, така пишат.

 12. 11.

  ot 4oveka po golqm parazit nqma to e v gena ni 6e trqbva da minat nqkolko veka za da po4nem da mislim pozitivno

 13. 12.

  a be za vas nqma li kirilica be komentatoriii

 14. 13.

  Всичко е до желанието на човека.

 15. 14.

  Да приемам хората и ситуациите ,това искам да постигна на 100%!

 16. 15.

  Прекрасен сайт и статии, но моля ви пишете на кирилица, БЪЛГАРИ сме!!

Подобни статии

Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...
Тайната на водата

Тайната на водата

Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...