Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Предизвикване на щастието и нещастието

Предизвикване на щастието и нещастието

Предизвикване на щастието и нещастието

Ще разясним три типа основно програмиране на вашия биокомпютър и ще ви покажем начина, по който те действат, за да създадат нещастие, щастие или блаженство.

ОПРЕДЕЛЕНИЯ    

Първо нека въведем три определения:

  1. Нещастието е психологическо състояние, възникващо от повече или по-малко продължително разочарование, стрес и емоционално напрежение, изживявани, когато животът многократно ни предлага обстоятелства, които не искаме да приемем.
  2. Щастието е психологическо състояние, възникващо от повече или по-малко продължително удоволствие. Удоволствието идва от обстоятелствата, които си казваме, че искаме да приемем.
  3. Блаженството е състояние на продължително щастие.

ТРИ ТИПА ПРОГРАМИРАНЕ

В Пътя на Живата Любов към Висшето Съзнание ние имаме предвид три типа програмиране за нашия биокомпютър.

1. Зависимо програмиране. Този вид програмиране е свързано с емоционални реакции, създадени в лимбичните области на нашия биокомпютър. Използването на тази програмна система ни кара да преживяваме разнообразни степени на емоционално напрежение с оглед на нашите страхове и желания. Когато биокомпютърът ни задейства навлизащата сетивна информация и намира, че тя застрашава осъществяването на която и да е от програмите ни на зависимост, нашето съзнание е доминирано от чувства като страх, гняв, негодувание, ревност или безпокойство. Дори когато придобием онова, което пристрастно желаем, стремежът е да запазим нещата по този начин, което автоматично създава нова зависимост! И така ставаме дори още по-дълбоко впримчени в безкрайната мрежа от емоционално поддържани потребности, които водят до продължително чувство за заплаха, напрегнатост и нещастие. Щастието се променя обратнопропорционално на зависимостите.

2. Програмиране на предпочитанията. При това програмиране нашият биокомпютър не свързва осъществяването на нещо или липсата му с лимбичните области по начин, създаващ емоционални реакции на страх, гняв, ревност, негодувание и т. н. Например ако някой е със зависимо програмиране спрямо хубавото време за пикник, този човек ще бъде разстроен, ако вали и ще смята, че „целият му ден е провален". Ако е програмиран да предпочита слънчево небе по Време на пикник и завали, той просто ще отбележи, че предпочитанието му не се е осъществило. Такъв човек приема нещата и продължава да се радва на пикника под навеса или в колата. Потокът на вникването в живота тук и сега не се разстройва, когато имате преференциално програмиране.

3. Програмиране на блаженството. Когато даден човек се е изтръгнал от всички зависими програми и се е наслаждавал на създаващите щастие програми на предпочитанията достатъчно дълго време, възможно е да развие онова, което наричаме „програмиране на блаженството". То ни позволява да постигнем състояние на постоянно щастие, което не е зависимо от различните реалности на живота. Според правилото на живота ние „винаги печелим" нещо и „губим" нещо. Когато пълнокръвно се сливаме с всичко, спечелването и загубата се сливат в едно. Програмирането на благодатта ни позволява тотално да скъсаме със зависимостта си от действията на хората или от външните условия (включително телата ни).

2. Механизмът на нещастието

Схемата по долу показва механизма на нещастието, което се свързва с първите три центъра на съзнанието - сигурността, усещанията и силата. Тази схема илюстрира проблема за откриване на щастието, когато...

3. Механизъм на щастието

Схемата по долу показва, че щастието се превръща в ефективна реалност в нечий живот в степента, в която ние превръщаме зависимото си програмиране в програмиране на предпочитанията, които не активират ...

4. Механизъм на блаженството

Крайното състояние в Пътя на Живата Любов към Висшето Съзнание е породено от „Програмирането на блаженството". Същественото за това програмиране е, че чувствата на продължително щастие или блаженство ...

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 15406

Препоръчани продукти

Коментари за Предизвикване на щастието и нещастието

  1. .

    Тия примери, които давате са прекалено семли. Пикник и дъжд...бре, бре, голямо нещастие!!! И въобще като чета подобна литература си мисля, че само някой, който е нямал истински сътресения и драми в живота може да "роди" нещо подобно. Някой програмиран отвсякъде.

Подобни статии

Рационалният ум

Рационалният ум

За мнозинството хора животът е борба между външния свят и тяхното Его,  доминирано от сигурността, у...
Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...
Тайната на водата

Тайната на водата

Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...