PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Висше съзнание

Предизвикване на щастието и нещастието

  1. Предизвикване на щастието и нещастието
  2. Механизмът на нещастието
  3. Механизъм на щастието
  4. Механизъм на блаженството

Ще разясним три типа основно програмиране на вашия биокомпютър и ще ви покажем начина, по който те действат, за да създадат нещастие, щастие или блаженство.

ОПРЕДЕЛЕНИЯ    

Първо нека въведем три определения:

  1. Нещастието е психологическо състояние, възникващо от повече или по-малко продължително разочарование, стрес и емоционално напрежение, изживявани, когато животът многократно ни предлага обстоятелства, които не искаме да приемем.
  2. Щастието е психологическо състояние, възникващо от повече или по-малко продължително удоволствие. Удоволствието идва от обстоятелствата, които си казваме, че искаме да приемем.
  3. Блаженството е състояние на продължително щастие.

ТРИ ТИПА ПРОГРАМИРАНЕ

В Пътя на Живата Любов към Висшето Съзнание ние имаме предвид три типа програмиране за нашия биокомпютър.

1. Зависимо програмиране. Този вид програмиране е свързано с емоционални реакции, създадени в лимбичните области на нашия биокомпютър. Използването на тази програмна система ни кара да преживяваме разнообразни степени на емоционално напрежение с оглед на нашите страхове и желания. Когато биокомпютърът ни задейства навлизащата сетивна информация и намира, че тя застрашава осъществяването на която и да е от програмите ни на зависимост, нашето съзнание е доминирано от чувства като страх, гняв, негодувание, ревност или безпокойство. Дори когато придобием онова, което пристрастно желаем, стремежът е да запазим нещата по този начин, което автоматично създава нова зависимост! И така ставаме дори още по-дълбоко впримчени в безкрайната мрежа от емоционално поддържани потребности, които водят до продължително чувство за заплаха, напрегнатост и нещастие. Щастието се променя обратнопропорционално на зависимостите.

2. Програмиране на предпочитанията. При това програмиране нашият биокомпютър не свързва осъществяването на нещо или липсата му с лимбичните области по начин, създаващ емоционални реакции на страх, гняв, ревност, негодувание и т. н. Например ако някой е със зависимо програмиране спрямо хубавото време за пикник, този човек ще бъде разстроен, ако вали и ще смята, че „целият му ден е провален". Ако е програмиран да предпочита слънчево небе по Време на пикник и завали, той просто ще отбележи, че предпочитанието му не се е осъществило. Такъв човек приема нещата и продължава да се радва на пикника под навеса или в колата. Потокът на вникването в живота тук и сега не се разстройва, когато имате преференциално програмиране.

3. Програмиране на блаженството. Когато даден човек се е изтръгнал от всички зависими програми и се е наслаждавал на създаващите щастие програми на предпочитанията достатъчно дълго време, възможно е да развие онова, което наричаме „програмиране на блаженството". То ни позволява да постигнем състояние на постоянно щастие, което не е зависимо от различните реалности на живота. Според правилото на живота ние „винаги печелим" нещо и „губим" нещо. Когато пълнокръвно се сливаме с всичко, спечелването и загубата се сливат в едно. Програмирането на благодатта ни позволява тотално да скъсаме със зависимостта си от действията на хората или от външните условия (включително телата ни).

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Тия примери, които давате са прекалено семли. Пикник и дъжд...бре, бре, голямо нещастие!!! И въобще като чета подобна литература си мисля, че само някой, който е нямал истински сътресения и драми в живота може да "роди" нещо подобно. Някой програмиран отвсякъде.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...