Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Пътища към по-висше съзнание  »  Път 12: Всички вървят по този път

Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

Път 12: Всички вървят по този път

Всеки, когото срещате, включително самия вие, притежава способността за ясно възприемане, мъдрост, ефективност, мир и любов. Ние сме същества с равни възможности. Но докато не се заемем съзнателно да работим за висшето си съзнание, това скрито богатство вътре в нас може да бъде задушено от игрите на зависимостите ни, които ни държат отчуждени и изолирани от околните. Би било от полза за нашето израстване (а и от ползата за другите), ако възприемем всекиго, включително себе си, като приятели-спътници по пътя към пробуждането.

Започваме да разбираме, че всяко нещо, което вършим, е сполучлив или несполучлив опит да открием любов и единение. Дори ако някой ви обиди или нарани, той всъщност се опитва да ви манипулира така, че да отговорите на моде- ла на неговите зависимости и това да му позволи да Ви обича по своя си начин. Когато вашето Его ви разреши да съзрете действията на хората от перспективата тук и сега, вие откривате, че всъщност хората правят това, което вие или някога сте направили или ви се е искало да направите в даден момент от живота си. Ние просто не сне толкова различни един от друг. Нашето Его и рационалните ни умове ни карат постоянно да преценяваме и осъждаме другите хора, за да ги поставим в неудобна позиция и така да се доберем до предполагаемо предимство. Съзнателният човек просто разбира със своето проникновено и интуитивно съчувствие, че всеки от нас се намира някъде по пътя към пробуждането. Ние се учим да обичаме другите чрез възприемане и любов към себе си - и обратното.

Така разбираме, че на мястото на осъдителните категории (като добро или лошо), които използваме, за да се разделяме в съзнанието си един от друг, най-простият и най-полезен етичен начин е да се видят нещата като степени на неразделността и единността. Вие съзирате мисли и действия, които ви разделят и отчуждават от света; те се намират в ниската част на етичната скала. Мислите и действията, които ви свързват с другите, са в горната част на скалата. Вместо да определяте нещата като добри или лоши, вие просто използвате самопознанието си, за да определите как вашите мисли или действия ви разделят или свързват в чувствата ви към другите. Онова, което ви кара да се чувствате отчуждени, вероятно ще пречи на живота ви да работи ефективно, както и на способността ви да преживеете любов и единство край себе си. Когато ви обземат съмнения дали да правите нещо или не, просто запитайте себе си дали това ви кара да се чувствате по-изолирани от хората или по-любящи към тях.

Виждайки как всичко се случва в живота ви като ежеминутна проява на голямата драма на вашите зависимости, вие ще разберете, че постоянно потискате потенциала, който носите в себе си. Висшето съзнание означава да изживявате протичащата хармония с всички хора, с които сте в досег, както и с нещата в света край вас. Това ви позволява емоционално да приемете онова, което е тук и сега в живота ви. Висшето съзнание не е мистично, метафизично, абстрактно състояние. То е практическо, прекрасно състояние на ума, което е изконно ваше право като човешко същество.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3522

Препоръчани продукти

Коментари за Пътища към по-висше съзнание

 1. .

  Казано по блестящ начин. Но трудно се контролира съзнанието, за да се живее в настоящето, освободено от мисли за минало и за бъдеще. Това го умеят малцина.

 2. 1.

  Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!

 3. 2.

  MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....

 4. 3.

  Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!

 5. 4.

  добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.

Подобни статии

Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...
Тайната на водата

Тайната на водата

Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...