PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

  1. Пътища към по-висше съзнание
  2. Път 1: Освобождаване от зависимостите
  3. Път 2: Зависимостите създават илюзии
  4. Път 3: Промяна на зависимостите
  5. Път 4: Всичко е тук и сега
  6. Път 5: Отговорност за действията
  7. Път 6: Приемане на действителността
  8. Път 7: Отваряне към хората
  9. Път 8: Любов и състрадание към другите
  10. Път 9: Общувайте, когато сте любящи
  11. Път 10: Успокояване на ума
  12. Път 11: Използване на седемте центъра
  13. Път 12: Всички вървят по този път

Път 8: Любов и състрадание към другите

Емоционалните ви проблеми са породени от вашите зависимости-капани. Израстването ви към висшето съзнание се състои в това да се освободите от тези капани. При отношенията си с други хора, които все още са въвлечени в тези автоматични компютъроподобни емоционални програми, е важно да се учите да чувствате проблемите им с едно любящо състрадание, но да не се оставите да бъдете въвлечени емоционално в тях. Да съчувствате с разбиране - да; но със съжаление и съболезнование - не.

Състраданието означава, че когато сте съпричастни към положението на някой друг, вие мълчаливо му изпращате своите вибрации: „Да, зная. Аз също съм минал по този път. Добре е да усещам твоя път, но опитай се да Видиш къде е цялата драма. Животът винаги има своите "тигри", а ние им противодействаме и правим, каквото е Възможно да направим. Но освен всичко, наслаждавай се непрестанно на „ягодите". Винаги има достатъчно „ягоди" за радост на нашето настояще, сега и тук, ако не насочваме цялото си внимание към „тигрите"   ! "

Състраданието означава, че разбирате раздвоението и отчуждението, създавани у хората чрез отричането на онова, което е тук и сега в техния живот. Не бива обаче да се оплитате в тяхната затрогваща драма. Състраданието означава да разбирате, че можете да направите максималното за другите, оставайки центрирани, извисени и любящи винаги когато сте край тях, за да могат те да споделят пред вас своите зависимости, да ги изстрадат и с вяра да приемат посланията, които животът им предлага. Състраданието означава, че обичате тези хора и им служите от чистото пространство на любовта, а не на принудата или вината, мотивирани от зависимостите ви за сигурност, чувства или власт.

Учите се да не давате помощ, която не можете емоционално да си позволите да дадете. Когато негодувате, помагайки другиму, това създава задължения, раздвоение и разделение. Вие не можете психологически да си позволявате да давате такава помощ и приемащият не може да си позволи да я получи. Цената, заплатена с лична дистанция и отчуждаване, е твърде висока, за да поемате чувство на „вина" или да изхождате от мотивацията „би трябвало" или „длъжен съм".

Когато помагате на някого, водени по-скоро от чувство на задължение или дълг, отколкото на свободно протичащата любов, възможно е да се обидите на човека, нуждаещ се от вашата помощ. Тези негативни чувства могат да ви попречат да останете чувствителни към реалните потребности на дадената личност, тук и сега, и да извършите действително полезното. Често е много по-добре просто да се потопите в пространството на любовта с човека, изслушвайки го, вместо да му давате какъвто и да е съвет.

Когато можете да помогнете на някого с чувство на любов и всеотдайно единение, вие правите това просто защото се чувствате добре по този начин. Когато изпитвате единение с някой друг, не съществува даващ и приемаш - съществуваме единствено ние, тук. Вие само позволявате на енергията да протича през вас.

Когато сте с някого, който е попаднал в капана на страданието, причинено от зависимостите, вие използвате проблема му като възможност да работите върху своето съзнание. Максималното, което можете да направите за другите, е да останете щастливи и обичащи в тяхно присъствие. Вие сте само поддържащ актьор, без значение колко трагична роля изпълняват околните в драмата на своя живот. Тяхна работа е да играят тази роля. Те навярно я избират (съзнателно или несъзнателно) и се придържат към нея. Най-добрият начин да им дадете шанс да се освободят от капана на зависимостите е да отхвърлите емоционалното впримчване в нещата, които те приемат тъй сериозно. Околните не са това, с което се идентифицират. Извън тях и техните проблеми съществуваме и ние, тук и сега.

Според Закона за Висшето Съзнание, разковничето е в правилото: „Обичай всички безусловно, включително себе си." С нарастване броя на хората, към които изпитвате безусловна любов, вие ще осъзнавате все повече драмите им на зависимост от сигурността, усещанията и властта, които всеки един от тях е зает да изпълнява. Ясно ви е, че е практически невъзможно да имате време и енергия да обичате всеки срещнат, ако сърцето ви е „кървящо", откликвайки на огромния куп проблеми, които хората създават в живота си.

Животът ви „работи" най-добре, когато обичате, служите и оставяте любящата си енергия да протича не според Его-мотивацията: „аз ти помагам" или "Аз ще те спася", а просто със съзнанието, че: „Вселената ми е предоставила тази енергия и аз се чувствам добре, предавайки я по-нататък." Енергията ви ще нараства с нарастване на Вашето осъзнаване. И освен това, все по-малка част от нея ще бъде ангажирана от собствените ви зависимости спрямо сигурност, усещания и сила. Така вие ще освободите един постоянен енергиен поток, който ще се излива към останалите любящи и служещи хора.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Магда

Написано с любов, нежност и проникновено разбиране за човешката природа. Все едно говори ангел, тук липсва всякаква осъдителност и желание за контрол. Терапевтичен текст.

росица
добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.
Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!
Анонимен
MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....
Niki Kanchev
Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...