Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Пътища към по-висше съзнание  »  Път 9: Общувайте, когато сте любящи

Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

Път 9: Общувайте, когато сте любящи

Когато сте емоционално объркани, вие всъщност задвижвате зависимото си програмиране спрямо другите хора, които също са впримчени в ниските нива на съзнанието. Те ще отразяват огледално вашата напрегнатост и няма да са способни по добронамерен, възприемчив начин да разберат напълно онова, което се опитвате да им кажете. Ще отразяват обратно вътрешните ви конфликти, тъй като вие ще пробудите зависимостите им, които ще се смесят с ефективното общуване. Нещата, които правите или казвате, задвижвайки своите или чуждите емоции, ще бъдат третирани по начин, който разрушава спокойствието, любовта и единението. Може да сте в състояние да упражните сила, за да накарате нещо да се случи, но то няма да е правилното решение. И бъдещите последствия от действията ви ще причинят още по-сериозни нови конфликти.

Лошите вибрации са заразни като шарка. Всеки път, когато се отнасяте към другите с гняв, обида или страх, вие сами стимулирате зависимостите, от които желаете да се освободите. Позната ви е историята за човека, който наругал приятеля си, а той се прибрал вкъщи и се скарал с жена си, която напляскала детето, което пък ритнало котката...

Нека сега разгледаме нещата през обратната призма, понеже добрите вибрации са също тъй прилепчиви. Нека бъдем човекът, който похвалил приятеля си, а той отишъл вкъщи и целунал жена си, която от своя страна се отнесла с много любов към детето, а то дало на котката мляко без дори да го молят!

Не бива да прибавяме към общото количество лоши вибрации в света нови негативи. Затова след като сте във физическа безопасност, изчакайте да се почувствате настроени, центрирани и любящи, преди да действате. Тогава възприятията и мъдростта ви ще ви водят към избора на по-ефективен начин на действие. Но дори и да сторите същото, което сте възнамерявали отначало, сега имате по-добър шанс за успех, тъй като нивото на съзнание на всеки, който е вътрешно ангажиран, се издига. Вместо да изразявате драмата на зависимостите, вие пребивавате тук и сега, общувайки от позицията на ангажирано човешко същество като изричате онова, което чувствате и предпочитате.

Път Седми и Път Девети ви поставят в интересно положение. Път Седми ви съветва да общувате от дълбочината на чувствата си, a Път Девети - да сдържате общуването си, ако е възможно, докато не се почувствате възприемчиви, центрирани и любящи. Тук от значение е, че сте винаги готови да бъдете напълно открити и да се свързвате с хората, но ако сте уловени в примката на някаква смущаваща емоция, по-добре е да отделите малко време за работа със зависимостта си, отколкото да станете проводник на автоматичния си инстинкт: бий се или бягай.

Пътуването ви към Висшето съзнание в някаква степен ще зависи от това доколко възприемате и се справяте с тези два Пътя. Бихте могли да прилагате Път Девети, за да прикриете или отложите отговорите си спрямо хората достатъчно дълго, давайки на другите Пътища възможността да ви измъкнат от негативните емоции, които сте задвижили. Помнете, че не можете задълго да потиснете искрената откритост на чувствата си, ако желаете да бъдете осъзнати, чувствителни и любящи. Неизразените чувства действат канцерогенно във вашия мозък и се разсейват злокачествено, деформирайки възприятията и причинявайки ви отчуждение и страдание. Постепенно се учете да използвате Път Седми и Път Девети, за да създавате все повече жизненост и красота във всички ваши взаимоотношения.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 7606

Препоръчани продукти

Коментари за Пътища към по-висше съзнание

 1. .

  Казано по блестящ начин. Но трудно се контролира съзнанието, за да се живее в настоящето, освободено от мисли за минало и за бъдеще. Това го умеят малцина.

 2. 1.

  Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!

 3. 2.

  MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....

 4. 3.

  Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!

 5. 4.

  добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.

Подобни статии

Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...
Тайната на водата

Тайната на водата

Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...