PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

  1. Пътища към по-висше съзнание
  2. Път 1: Освобождаване от зависимостите
  3. Път 2: Зависимостите създават илюзии
  4. Път 3: Промяна на зависимостите
  5. Път 4: Всичко е тук и сега
  6. Път 5: Отговорност за действията
  7. Път 6: Приемане на действителността
  8. Път 7: Отваряне към хората
  9. Път 8: Любов и състрадание към другите
  10. Път 9: Общувайте, когато сте любящи
  11. Път 10: Успокояване на ума
  12. Път 11: Използване на седемте центъра
  13. Път 12: Всички вървят по този път

Път 7: Отваряне към хората

След като започнете да издигате всички ваши зависимости до състоянието на предпочитания (или до пълното им елиминиране), ще установите, че нямате какво повече да криете от другите хора. Този извод се проявява, когато сте в състояние да общувате с всекиго точно чрез онова, което изпитвате. Израствайки към по-висше съзнание, елиминирайки зависимостите си, ще бъдете способни да намалите всяка фалшива субектно-обектна манипулация в житейските игри, в които сте участвали - за пари, за сигурност, за любовни авантюри, за престиж, власт, сила, знание и т. н. Възможно е тези игри да бъдат превърнати в нещо прекрасно, когато участвате в тях съзнателно и с любов, но и да пораждат страдание и нещастие, когато ги играете пристрастено, от позицията на собствените зависимости.

Когато не сте напълно открити и искрени към всички хора, когато се опитвате да скривате част от чувствата си, вие задълбочавате илюзията си на самоизолация от другите. Не е ли бил всеки от вас впримчен в зависимостта да чувства сигурност и сила? Подвластни ли сте на илюзията, че имате желания и чувства, които са тъй ужасни, че другите биха се шокирали от тях? Или ние всички сме наистина едно цяло? Дълбоко вътре в себе си всички сме изживявали това самозаблуждаващо страдание и изолация, които ни пречат да изпитаме мир и любов към околните, дори и да не сме възприемали това като самозаблуда. Всички ние сме били в подобно положение поне веднъж в живота си.

Един от начините да се разбие тази стена на изолацията е да общуваме със себе си: "Добре, ето ме. Изпитвам онова, което зависимостите ми ме карат да чувствам, тук и сега. Приемам себе си (включително своите зависимости) и започвам своето пътуване към мирното, любящо състояние на висшето съзнание".

Когато сте в присъствието на някой, който продължително пребивава в състояния на висшето съзнание, можете да сте сигурни, че този човек ще ви приеме безусловно според нивото, което сте достигнали в момента, тъй като е изминал същия път и предпочита да ви помогне. Вие бихте се развивали по-бързо, радвайки се повече на пътуването си (дори и оставащите ви зависимости да го правят доста непохватно на моменти), ако се отпуснете и просто общувате изцяло.

Великолепно е просто да се разкриете искрено и да позволите на хората да ви видят цялостни. Ще бъдете удивени колко бързо те могат да прекъснат своето собствено представление и да ви приемат без престорените ви маски и роли, с които сте се идентифицирали преди. Вие имате пълното право да чувствате точно онова, което чувствате. Ако околните са обезпокоени, това е техен проблем. Вие сте техен учител, даващ им опит, от който те се нуждаят, за да препрограмират своите зависимости; те също са ваши учители, даващи ви възможност да разберете собствените си зависимости.

Прилагайки последователно Дванадесетте Пътя, вие не трябва да проявявате агресивност, да нападате яростно или неоправдано да се нахвърляте върху другите, за да изразите дълбоките си чувства. Не е нужно да раздавате правосъдие на хората или да им доказвате, че не са прави. Вие просто говорите за собственото си съзнание. Вместо: „Ти си ужасен и не искам да те видя никога повече!", можете да кажете: „Ти ме постави в неудобно положение спрямо една моя зависимост и тъкмо сега съм ти толкова ядосан, че не искам да остана с теб." Когато просто говорите отговорно, осъзнато добронамерено, вие давате едновременно и на себе си, и на другия по-добър шанс да усъвършенствате зависимото си програмиране, създаващо илюзията за вашата изолираност.

В процеса на израстването си ще осъзнаете многото начини, по които сте били принуждавани да изпълнявате разни роли в сложните представления, използвайки оправданието „би трябвало" и „не би трябвало" (създаващо подвеждащи потребности и очаквания). Способни сте да работите ефективно върху взаимовръзката ние - света, когато непристорено и открито изразявате чувствата си. Така ще съумеете да изиграете танца на сигурността, усещанията и силата. Ще откриете, че можете да преодолеете собствените си обсебващи драми, след като изразявате ясно предпочитанията си пред себе си и другите. Ще разберете, че откритото общуване чрез най-съкровените ви чувства помага на Егото ви (а и на Егото на другите хора) да се освободи от програмираните зависимости, причиняващи единствено нещастие и отчужденост.

Рейтинг:

Отзиви

Магда

Написано с любов, нежност и проникновено разбиране за човешката природа. Все едно говори ангел, тук липсва всякаква осъдителност и желание за контрол. Терапевтичен текст.

росица
добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.
Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!
Анонимен
MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....
Niki Kanchev
Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...