Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Пътища към по-висше съзнание  »  Път 6: Приемане на действителността

Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

Път 6: Приемане на действителността

Пътят на Живата Любов към Висшето Съзнание се основава на мигновеното емоционално приемане, тук и сега, на онова, което преди сте разглеждали като неприемливо в живота ви. Приемането просто означава, че няма да си причините емоционален конфликт заради основните си възприятия. Емоционалното приемане не означава, че трябва да изживеете остатъка от живота си с конкретен човек или дадени обстоятелства. Свободни сте да правите всичко, което предпочитате да правите, но не бъдете зависими от резултата на вашите действия. Ако някой прави нещо, което наранява Егото ви, вие ще израснете по-бързо, ако съзнателно гледате на него като на ваш учител, който ви помага да разкриете кои зависимости е необходимо да препрограмирате.

Вие се наслаждавате на живота истински, когато съзнателно преживявате всяко нещо, което чувствате и правите, сякаш то е част от театъра, който наричаме наш свят. Виждате себе си и другите като актьори във всекидневната пиеса на живота. Но вие не сте това, което е вашето тяло или умът ви. Вие не сте актьорът. Вашето реално аз е вашето съзнателно осъзнаване. И това ваше осъзнаване просто подбужда цялото представление. В „Хамлет" Шекспир е казал: Целият свят е сцена, където всички са просто актьори появяват се и си отиват, и един човек играе много роли.

Когато наблюдавате пиесата на вашия живот, а после и на другите хора, изхождайки от удобната гледна точка на публиката, вие започвате да печелите дистанция, която ви позволява да видите по-ясно зависимостите си. Ще откриете, че е по-лесно да приемете изцяло драмите на вашите зависимости, които изпълнявате върху сцената на собствения си живот. Ще откриете радостта от съзнателното изживяване на всеки детайл като необходимо условие за израстването ви към висшето съзнание.

За да се усъвършенствате по Пътя на Живата Любов, не трябва да се упреквате и критикувате прекалено. Просто изживявайте всичко с приемане, спокойно и съзнателно. Ще разберете, че контактът с всеки човек във вашето всекидневие е най-подходящото средство за израстването ви, тук и сега, към висшето съзнание. Зависимостите ви постепенно ще отпаднат, след като започнете да прилагате Пътя на Живата Любов за съзнателното интерпретиране на вашия ежеминутен поток на съзнанието. Не го насилвайте - просто го преживейте съзнателно от благодатната позиция на Дванадесетте Пътя.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4793

Препоръчани продукти

Коментари за Пътища към по-висше съзнание

 1. .

  Казано по блестящ начин. Но трудно се контролира съзнанието, за да се живее в настоящето, освободено от мисли за минало и за бъдеще. Това го умеят малцина.

 2. 1.

  Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!

 3. 2.

  MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....

 4. 3.

  Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!

 5. 4.

  добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.

Подобни статии

Рационалният ум

Рационалният ум

За мнозинството хора животът е борба между външния свят и тяхното Его,  доминирано от сигурността, у...
Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...