Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Пътища към по-висше съзнание  »  Път 10: Успокояване на ума

Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

Път 10: Успокояване на ума

Когато прекрасните ни биокомпютри биват доминирани от нашите зависимости, съзнанието ни се разсейва и затормозява. То заприличва на телевизионна връзка, която се отклонява от канала, изключва се, когато искаме да я ползваме, а после се включва, когато искаме да спим; изчезва лесно и се настройва само на по-ниските канали. Не би трябвало да толерираме подобно представяне на съзнанието ни като хаотична телевизионна мрежа, но за жалост повечето от нас са толкова привикнали към бедните представления на умовете ни, че често приемаме подобна неефикасност като „нормална".

Какво означава съветът на Път Десети - да успокоите неспирните търсения на рационалния си ум? Израствайки съзнателно, вие ще започнете да разбирате, че активността на ума ви бива пораждана най-вече от мотивациите за сигурност, усещания и сила. Вие се опитвате да се задържите върху нещо, което имате, да вземете нещо, което нямате или да отхвърлите онова, което не искате. Разбирате как рационалният ви ум се е превърнал в пионка, която Егото ви командва, за да „рационализира" потребностите и очакванията ви по отношение на сигурността, усещанията и силата. Вече виждате как много от „умните" неща, които умът ви измисля за другите, просто се превръщат в отчуждаващи и разединяващи отговори, които ви отклоняват от ние-пространството.

Докато облекчавате тежкото бреме на зависимостите, които сте носили, рационалният ви ум все повече се успокоява и вие задълбочавате проницателността и възприемчивостта си. Започвате да разполагате с избор от възможности, който преди не ви е бил достъпен. Екранът на съзнанието ви повече не се владее от зависимите ви модели и вие постепенно се настройвате към фините енергии на заобикалящия ви свят.

Пътят на Живата Любов ви прави способни да живеете в тази мощна сфера на висшето съзнание, освобождавайки ви от вашите зависимости, цели и очаквания, които сте програмирали неволно като същностни за вашето щастие, понеже структурата и функцията на биокомпютъра ви са такива, че това зависимо програмиране поражда устойчиви и доминиращи мисли, идеи и думи.

Изработването на предпочитания на мястото на зависимостите не прави рационалния ви ум разбъркан и неспокоен, тъй като предпочитанията не се търсят сред такива цели, които ви стресират. С предпочитанията си вие просто се потапяте в настоящето на делничния живот. Когато вашите тук и сега ви предлагат избор, вие избирате най-съответстващия на предпочитанието си. И така, всичко е наред. Рационалният ви ум не е възбуден от неспокойна активност. Предпочитанията ви помагат да сте в досег с вашето тук и сега в живота. Те позволяват на ума ви все повече да се успокоява, докато започне да функционира като мощен, уравновесен, еднопосочен, умиротворен, ефективен служител на съзнанието ви.

По този начин Системата на Живата Любов ви прави способни да преодолеете напрежението, безпокойството и конфликта чрез едно ритмично течащо възприемане на цялостния живот. Издигането ви от ниските нива на съзнанието ви помага да се освободите от безспирните търсения на рационалния ви ум, тъй че да сте в постоянно съприкосновение с онова дълбоко, умиротворено място вътре във вас, откъдето спокойно, любящо и с възторг да наблюдавате пиесата на своя живот.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 8436

Препоръчани продукти

Коментари за Пътища към по-висше съзнание

 1. .

  Казано по блестящ начин. Но трудно се контролира съзнанието, за да се живее в настоящето, освободено от мисли за минало и за бъдеще. Това го умеят малцина.

 2. 1.

  Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!

 3. 2.

  MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....

 4. 3.

  Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!

 5. 4.

  добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.

Подобни статии

Рационалният ум

Рационалният ум

За мнозинството хора животът е борба между външния свят и тяхното Его,  доминирано от сигурността, у...
Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...