Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Разпознаване на зависимостите

Разпознаване на зависимостите

Разпознаване на зависимостите

Тъй като Пътят на Живата Любов е основан на постепенното елиминиране на вашите зависимости, най-важното е, че се учите автоматично да ги изличавате в своя ежеминутен поток на съзнанието. Годината съдържа 31 536 000 секунди, всяка от които ви предлага възможност да израствате съзнателно. В каква степен използвате тези тридесет и един милиона възможности зависи от вас самите.

Вие ще разпознаете дадена зависимост, когато осъзнаете, че биокомпютърът ви използва емоционалното програмиране, за да ви направи раздразнителни, гневни, ревниви, притеснени, объркани, уморени, изплашени или разстроени по един или друг начин. Щом успеете да се справите добре с препрограмирането на най-очебийните си зависимости, ще можете да осъзнаете по-трудно доловимите си зависимости. Неуловимата зависимост не ви разстройва емоционално, но обременява съзнанието ви за минути, часове или дни.

Можем да заблуждаваме себе си, че размишляваме задълбочено по даден въпрос, но в действителност най-неефективно и безрезултатно да препускаме в мислите си, пилеейки енергия и съзнание, които бихме могли да приложим по-неефикасно. Израствайки по посока на висшето съзнание, вашето изцяло канализирано възприятие за тук и сега и относителната освободеност на съзнанието ви от доминиращи зависимости ще ви разкрият интуитивната мъдрост както и ефективния отговор на всеки проблем. Висшите нива на съзнание ще ви открият, че „мисленето" (подхвърлянето на думи, хипотези и идеи, въртящи се около проблема) никога не е пътят към оптималното разрешение на вашите проблеми. Свободното, недоминирано осъзнаване, което дълбоко ангажира настоящия миг спрямо хората и ситуациите около вас, в най-голяма степен ще ви направи способни да придобиете даровете на мъдростта, очакваща да бъде усвоена от вашия биокомпютър. Проблемът ви е да се отворите за мъдростта, която вече имате, но която сега е недостижима поради това, че съзнанието ви е зависимо от сигурността, усещанията и силата.

Едно от препятствията, които е необходимо да преодолеем по пътя ни към висшето съзнание, е етапът на „духовния законодател". В началото на пътуването си, когато действително съзираме предстоящата работа върху препрограмирането, Его-то ни ще изпита заплаха поради необходимостта да промени известни житейски навици, задържащи ни на ниските нива на съзнание. Но веднъж опознало правилата на играта, Его-то се приучава да изопачава тези правила така, че да можем да рационализираме отхвърлянето на Дванадесетте Пътя и другите средства за съзнателен растеж.

2. Напрежението е знак за зависимост

Да допуснем, че изпитвате раздразнение, ако някой ви помоли да повторите нещо, което току-що сте казали. Его-то въвлича съзнанието ви на нивото на силата посредством мисълта, че ако другият човек ви б...

3. Приемете действителността с разбиране

Важно е да приемате искрено и убедено, че любовта и разширеното съзнание са напълно достатъчни да ви дадат всичко, от което се нуждаете в живота. Например ако предпочитате да ви сервират кафето изстуд...

4. Използвайте ситуациите за израстване

След като съзрем възможността да живеем в един мирен и любящ свят през цялото време (независимо от всичко, което хората могат да направят или да кажат), ние откриваме, че дадени жизнени ситуации често...

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 2 оценки
прегледи 11978

Препоръчани продукти

Коментари за Разпознаване на зависимостите

  1. .

    Ооооо,прекрасен материал,благодаря за ясното изразяване...да,работя по това от скоро...........Добро напомняне!!

  2. 1.

    Всичко точно, но в един момент, си намирам среда в която получавам уважение , обич и разбирсне.А с Мери започваме да се виждаме единствено в неутрална обстановка, все по-рядко. Все по-рядко защото Мери е заменила черният пипер с разговори насочени единствено и само към нея. Понеже години наред съм проявявала тактичност в един момент установяваш, че за някои хора слагането на черен пипер е по-важно от това да се чувстват всички добре. След постоянно смиренио приемане на такива ситуации, започват да те възприемат като човек , който изтърпява абсолютно всичко , като удобна даденост, като пантоф.. Съгласна съм с изложеното горе, но не съвсем. Баланс не виждам. Най-добре е да се каже на Мери с благодарност, че предпочиташ супата без пипер!

Подобни статии

Рационалният ум

Рационалният ум

За мнозинството хора животът е борба между външния свят и тяхното Его,  доминирано от сигурността, у...
Живата любов и децата

Живата любов и децата

Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...