Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Разпознаване на зависимостите  »  Използвайте ситуациите за израстване

Разпознаване на зависимостите

Разпознаване на зависимостите

Използвайте ситуациите за израстване

След като съзрем възможността да живеем в един мирен и любящ свят през цялото време (независимо от всичко, което хората могат да направят или да кажат), ние откриваме, че дадени жизнени ситуации често ни връщат обратно към нивото на силата на съзнанието. Например нашите зависимости спрямо силата могат да се проявят, когато сме в правото си, другият човек отказва да следва указанията ни. Нужно ни е да си напомним, че раздразнението само би усложнило ситуацията. Ние често се дразним когато някой друг ни притеснява по някакъв начин. Ядосваме се, когато хората не следват приетите правила или когато някой не е внимателен към нас. Често създаваме съпротива в себе си, когато се опитваме да обясним как мислим и какво искаме да направим, а другите хора сякаш не се интересуват от това. Дразним се, когато възприемем, че другият е излъгал или ни е разочаровал по някакъв начин.

Можем да се изпълним с раздразнение и когато някой ни каже нещо, което вече знаем. Или може би се опитваме да медитираме и се ядосваме на себе си, ако някой друг не разбира желанието ни за тишина. Или пък сме ангажирани с нещо и някой не долавя вътрешната ни нагласа, когато се опитваме да завършим задачата си. Или имаме отговорности и не сме разбрани, че сме достатъчно компетентни, за да вземаме решения.

Понякога се ядосваме, откривайки, че останалите са нетърпеливи и искат от нас да се движим по-бързо. Или може би някой ни прекъсва често. Понякога изпитваме силен стрес, когато не отвръщат на приятелството ни или ни атакуват с гняв и яд. И докато не постигнем напълно способността да работим съзнателно от Четвъртото ниво на безусловната любов, ние винаги ще тласкаме себе си обратно към нивото на силата и реакциите ни ще отразяват напрежението на другите хора.

Необходимо е да си казвате, че сте правили опити да се справяте с тези ситуации през целия си живот, използвайки доминиращи, контролиращи, емоционално напрягащи, разменни и други манипулативни техники. Тези методи на силата все още не ви позволяват да творите един удовлетворяващ и цялостен живот. Вече е време да ги преодолеете и да следвате като ваши водачи само любовта и разширеното съзнание винаги когато постъпките на хората не отговорят на установените във вашия биокомпютър програми.

Нужно е да продължите да си напомняте, че в никоя от изброените по-горе ситуации вие не бихте били удовлетворени, ако позволите да се изпълвате е гняв, раздразнение, възмущение, страх, ревност или безпокойство. Необходимо е да разберете, че подобни ситуации са част от настоящето на вашия живот. Играта е в това, да приемете емоционално неприемливото. Опитайте да се освободите от капаните на зависимостта, като използвате всички тези преживявания за собственото си съзнателно израстване. Ако се поддадете на нелюбящото раздвояващо поведение на нивото на властта, вие просто ще видите в съзнанието си драмата, поради която става това, и може да решите да не попадате отново там. Ако се препънете, просто станете и продължете. Не се пристрастявайте към това да не падате. Използвайте всяко връщане към нивото на силата като дар от живота, за да ви помогне да бъдете по-осъзнати и приемащи.

Енергията, която влагате в растежа си към по-висше съзнание, може да се усили, ако разберете истински огромната цена, която плащате за зависимостите си на ниските нива на съзнанието - вашият данък за изгубеното щастие, изгубения мир, любов, спокойствие, мъдрост и ефективност. Ако и половината от енергията си влагате в отстраняване на програмираните си зависимости и я използвате в съзнателното си израстване, скоро бихте заживели в топлотата и красотата на висшето съзнание.

Нивото на съзнание, обуславящо вашето поведение, обуславя и онова, което забелязвате и което не забелязвате. Програмирането ви определя как виждате - ясно или през деформиращите его-филтри, и дали това обсебва съзнанието ви, или съзряното може да бъде видяно ясно такова, каквото е.

Любовта и покоят са не просто ваши цели; те са също и методите, които прилагате за достигането на тези цели. Винаги помнете, че единствено програмирането на ума ви разделя от прекрасните чувства на висшето съзнание във всеки момент от живота ви. Щастието е вътре във вас и то става по-постижимо всеки път, когато вие препрограмирате дори една от вашите зависимости.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 2920

Препоръчани продукти

Коментари за Разпознаване на зависимостите

  1. .

    Ооооо,прекрасен материал,благодаря за ясното изразяване...да,работя по това от скоро...........Добро напомняне!!

  2. 1.

    Всичко точно, но в един момент, си намирам среда в която получавам уважение , обич и разбирсне.А с Мери започваме да се виждаме единствено в неутрална обстановка, все по-рядко. Все по-рядко защото Мери е заменила черният пипер с разговори насочени единствено и само към нея. Понеже години наред съм проявявала тактичност в един момент установяваш, че за някои хора слагането на черен пипер е по-важно от това да се чувстват всички добре. След постоянно смиренио приемане на такива ситуации, започват да те възприемат като човек , който изтърпява абсолютно всичко , като удобна даденост, като пантоф.. Съгласна съм с изложеното горе, но не съвсем. Баланс не виждам. Най-добре е да се каже на Мери с благодарност, че предпочиташ супата без пипер!

Подобни статии

Тайната на водата

Тайната на водата

Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...