PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Висше съзнание

Увеличаване на радостта от секса

  1. Увеличаване на радостта от секса
  2. Да разберем дали сме доминирани от секса
  3. Как да постъпим ако обсебени от секса

Сексът, както и всичко останало в пиесата на живота ви, може да бъде преживян на всяко едно ниво на съзнанието. Можете да се отнесете към него например от нивото на сигурността (както в случая с отблъсната съпруга, която приема изневярата, за да остане омъжена), от нивото на усещанията (какъвто е плейбоят) или от нивото на силата (както при човек, който предизвиква себе си да спечели трудно постижим партньор). Сексът бива преживяван на нивото на любовта (когато за вас изживяването е средство да станете по-любящи и приемащи) или на нивото на изобилието (когато някой открива в изживяването на секса по-дълбоко осъзнаване на начина, по който животът ни предлага всичко, от което се нуждаем). На шестото ниво на съзнанието наблюдаваме пиесата на физическото свързване от едно дълбоко, спокойно място вътре в сърцата ни. На седмото ниво на съзнание ние се превръщаме в сексуалното преживяване. Не го възприемаме като нещо, което се случва на някого. Вместо това изпитваме идентичност с всичко и с всекиго. На това ниво вие не бихте изживели секса като нещо случващо се - вие сте самото случващо се...

Докато не поемете пътуването си към висшето съзнание, вие вероятно ще изживявате секса предимно на второто ново на съзнанието. Вас ви привлича зрялата наслада. Съзнанието ви по време на секс се свързва с усещанията ви, докато правите любов, и особено в момента на оргазъм. Съзнанието на вашия партньор по подобен начин ще е фокусирано върху усещанията за наслада. Въпреки взаимното действие и съгласието между вас по отношение на случващото се, всеки един използва другия като обект за задоволяване на желанието си за сексуално удоволствие. Появява се субектно-обектно разделяне, което възпрепятства далеч по-прекрасните чувства, очакващи ви, когато сексът бъде преживян от по-високите нива на съзнание.

Сексът на второто ниво ви оставя уязвими по много начини. Възможно е да сравните последното изживяване със силните емоции от предишната нощ и това сравнение да е причина да почувствате, че случилото се през последната нощ не е било напълно „достатъчно". Вие ставате доброволен участник в разочарованието, ако партньорът ви е изморен или поради някаква причина не прояви интерес към вас в момента. Ако преживяването е било особено силно, съзнанието ви ще започне да се чуди кога по-скоро може да повторите това или дали изобщо е възможно да го повторите.

Този обсебващ, манипулативен фокус на съзнанието ви пречи да бъдете напълно удовлетворени тук и сега. То ви люшка в увеселителното влакче на удоволствието и разочарованието. Навикът ни да предвиждаме бъдещето, вместо да се оставим да изживеем напълно насладата на настоящия миг. може неизмеримо да ни отнеме от изживяването на секса. Например, даден мъж може да прекара вечерта в разговор с някоя жена, като в голяма степен съзнанието му е ангажирано с предвиждането как да бъде по-късно в леглото с нея. Физически той е с нея, но голяма част от съзнанието му е заето с бъдещето. Ако жената с него е чувствителна (и не е въвлечена в същата игра), тя ще осъзнае, че има нещо, което не достига в срещата и в единството на тяхното моментно взаимодействие.

Да допуснем, че планът на този мъж се осъществи и сега те  са в леглото, целувайки се. Съзнанието на мъжа (ако той не се е научил да бъде тук и сега) няма да е изцяло завладяно от изживяването на целувките. Той ще предвижда следващата стъпка, когато може би ръцете му ще погалят гърдите й. Щом той докосне гърдите й, много е вероятно да пропусне „достатъчността" и насладата на това изживяване. Той ще си мисли колко хубаво ще е ръцете му да започнат да проучват по-интимните области, които го очакват над бедрата й. И когато след това той докосва и усеща вагиналната област, все тъй няма да е тук и сега. Мъжът ще продължава да е неспособен да вкуси и напълно да оцени настоящето на чувствения миг. После съзнанието му ще предвижда колко хубаво би било, когато пенисът му проникне в нея. И дори след като това стане, мъжът все още може да не е тук и сега! Той ще очаква моментите на кулминацията. Единствено най-сетне в момента на оргазъм мъжът ще е изцяло отдаден на мига, понеже моментите на оргазъм са изцяло доминиращи съзнанието. Това ще е един от малкото случаи в живота му, когато е бил способен да се изживее напълно в настоящия миг!

Когато съзнанието ви е доминирано от желанието за силни сексуални усещания, вие лишавате в голяма степен себе си от красотата и любовта, които могат да бъдат ваши, ако сте в състояние да се наслаждавате на секса от нивото на четвъртия център на съзнанието. Когато съзнанието ви действа на четвъртото ниво, вие се наслаждавате на всяка една секунда като на удовлетворяваща и завършена цялост сама по себе си. Всичко, което се случва в протичащия поток на любовта, ще ви е достатъчно. Умът ви няма да се съобразява с това какво ще стане секунди или минути по-късно. Следователно, той повече не поставя капани. Той не манипулира. Не се бори. Не сравнява. Не се опитва да предизвиква нещо да се случи. Той просто протича изцяло с вашите чувства, с чувствата на вашия партньор и с настоящето на всичко, което ви заобикаля.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...