Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Съзнание  »  Висше съзнание  »  Увеличаване на радостта от секса  »  Да разберем дали сме доминирани от секса

Увеличаване на радостта от секса

Увеличаване на радостта от секса

Да разберем дали сме доминирани от секса

Ако искате да узнаете дали съзнанието ви е доминирано от секса, можете да използвате следния тест Бихте могли да го направите и мислено. Предположете, че сте били в леглото с партньора си около половин час и сте близо до точката на започване на взаимодействие. Допуснете тогава, че най-добрият ви приятел звъни на вратата. Той има сериозен проблем и настоява да ви види незабавно. Можете ли без разочарование, без обсебване от предишното преживяване да оставите съзнанието си да следва тази нова непредвидена ситуация в живота ви? Можете ли да приемете ситуацията без раздразнение, гняв или каквото и да е разочарование? Можете ли да пренасочите енергията, която е била създадена от любовната игра с партньора ви, в помощ за вашия приятел? Ако съзнанието ви е способно да протича от едно тук и сега преживяване към следващото, вие омиротворено и красиво се носите по реката на своя живот.

Зависимият от второто ниво на съзнанието би изпитал раздразнение спрямо себе си, своя сексуален партньор и приятеля си в ситуацията, описана по-горе. Щом е говорил с приятеля си и е направил необходимото, съзнанието му ще е все още замъглено от негодувание заради натрапената случайност. Когато той се върне да бъде с любимия си, съзнанието му ще е преангажирано с непосредственото минало. Вместо насладата от тук и сега (когато е възможен несмущаван секс), преангажираността му с миналото може да му попречи да прави това, което той желае най-много от всичко!

Зависимият от второто ниво на съзнанието никога не е способен да пребивава напълно в настоящия миг. Например жена, зависима от второто ниво, би разглеждала всеки, когото съзре, като сексуален партньор. Реакцията й спрямо всеки от прекрасните хора, преминаващи през живота й, е ограничена от преценката й дали този човек би отговарял на модела й за вълнуващ партньор в леглото. Вместо да реагира на цялостната личност пред себе си, се настройва само към една твърде малка част от наличното цяло. Жената откъсва себе си от широкия спектър, който животът й предлага. Тя игнорира Втория път, създавайки си илюзорна представа за хората наоколо, и действа обратно на отвореността, която чудото на „достатъчността" ни поднася.

Човек, чието съзнание е доминирано от секса, може да бъде подтикван към придобиване на коли, къщи, дрехи и много други неща в живота, на базата на тяхното предполагаемо участие в бъдещи сексуални преживявания. Придобитите неща могат да са твърде разкошни, непрактични или неудобни по някакъв начин. Ако са твърде скъпи, те ще вкарат човека в дълг или ще му наложат да фокусира по-голяма част от съзнанието си върху печеленето на пари. Това се отразява в отдаването на време и енергия встрани от сексуалната активност, за които дадената личност си мисли, че ще му доставят удоволствие. Така е при всички моделирани зависимости, които ни задържат на нивото на самопораженческото преследване на илюзорните идеи за пълнота и щастие.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3988

Препоръчани продукти

Коментари за Увеличаване на радостта от секса

  Подобни статии

  Живата любов и децата

  Живата любов и децата

  Детето може да бъде голям учител в пътуването ви към висшето съзнание. Малкото дете е в състояние да...
  Тайната на водата

  Тайната на водата

  Ще ви представя възможностите на водата, извън учебниците и знанията заложени в тях. Надявам се ще в...